Messinia Live

Βραβεία για τα μεσσηνιακά κρασιά της Οινοποιΐας Ψαρούλη

Συνεχίζουν να κατακτούν βραβεία και διακρίσεις τα κρασιά Ψαρούλη: Χρυσό για το "Ασύρτικο"-Αργυρό για τη "Μαλαγουζιά"

Τα μεσσηνιακά κρασιά της Οινοποιΐας Ψαρούλη τιμήθηκαν πρόσφατα με σημαντικά βραβεία από το THESSALONIKI WINES SPIRITS TROPHY.

Το Ασυρτικό τιμήθηκε με το χρυσό μετάλλιο και η Μαλαγουζιά μας με το αργυρό μετάλλιο. "Αυτά τα επιτεύγματα αποτελούν απόδειξη της αφοσίωσης και του πάθους που υπάρχει σε κάθε φιάλη που δημιουργούμε, και είμαστε περήφανοι", επισημαίνει ο οινολόγος Κωνσταντίνος Ψαρούλης.

Σε μια έκταση 170 στρεμμάτων, σε ένα μαγευτικό τοπίο, ανάμεσα σε έναν απέραντο ελαιώνα, σε κυπαρίσσια, μυρτιές και σχίνα, καλλιεργούνται από την οικογένεια Ψαρούλη, ήδη από το 1948, χιλιάδες αμπέλια της ποικιλίας “Ασύρτικο”. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αμπελώνα ποικιλίας Ασύρτικου στη Μεσσηνία, που συνοδεύεται από το boutique Οινοποιείο Ψαρούλη. Μάλιστα, το ιδιαίτερο του συγκεκριμένου αμπελώνα είναι ότι βρίσκεται πολλά μέτρα κάτω, σε τοποθεσία που θεωρείται ότι ήταν ο πυθμένας μιας προϊστορικής λίμνης. Αυτή ακριβώς η υψομετρική διαφορά, και το μικροκλίμα της περιοχής του αμπελώνα είναι που προσδίδει και τη χαρακτηριστική γεύση και άρωμα στα σταφύλια, αναδεικνύοντας κατά συνέπεια και το παραγόμενο κρασί. Με διεθνή βραβεία και διακρίσεις τα εκλεκτά κρασιά υψηλής ποιότητας Ψαρούλη έχουν κερδίσει μια θέση στα καλύτερα καταστήματα εστίασης, και στους λάτρεις των εκλεκτών οίνων.

Exit mobile version