Με την ΑΕΚ να παραμένει στην κορυφή αλλά χωρίς πλέον να νιώθει ασφαλής, ολοκληρώθηκε η 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.
Η Ένωση είδε τον ΠΑΟΚ να κάνει ανατροπή και να παίρνει νίκη στην Τούμπα με 3-2, στερώντας από την ομάδα του Αλμέιδα ένα διπλό που θα την έφερνε αγκαλιά με τον τίτλο της Super League.
Την ήττα της ΑΕΚ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είδε τον Άρη να παίρνει μεγάλο διπλό στη Λεωφόρο με 0-1!
Μάλιστα μετά τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής του μίνι πρωταθλήματος και με το σκεπτικό πως α) ΑΕΚ, Παναθηναϊκός έχουν να δώσουν από δύο ματς σε αντίθεση με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό που «χρωστούν» τρία (εκκρεμεί το μεταξύ τους) και β) θα υπάρξουν ως το φινάλε αρκετά παιχνίδια με αντιπάλους τους διεκδικητές, προκύπτουν πια δύο clubs που ορίζουν την τύχη τους!
Πιο συγκεκριμένα τόσο η ΑΕΚ, το εύλογο δηλαδή καθώς είναι η πρωτοπόρος, όσο όμως και ο Ολυμπιακός αν κάνουν το απόλυτο ως το τέλος (2Χ2 και 3Χ3 αντίστοιχα), θα τερματίσουν στην κορυφή ανεξαρτήτως τι θα γίνει στα άλλα παιχνίδια!
Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ για να είναι 100% «σίγουρος» χρειάζεται μεν επίσης το δικό του απόλυτο αλλά και μία «γκέλα» των «κιτρινόμαυρων», ενώ στην πιο δύσκολη θέση βρίσκεται πια ο Παναθηναϊκός, που πριν από λίγο έχασε (1-0) από τον Αρη. Αυτό επειδή οι «πράσινοι» δύναται πλέον να φτάσουν «ταβάνι» στους 77 πόντους, επίδοση που για να τους στέψει πρωταθλητές προϋποθέτει η ΑΕΚ να πάρει το μάξιμουμ ένα βαθμό στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια της, αλλά και Ολυμπιακός/ΠΑΟΚ να μην τον προσπεράσουν.
Θυμίζουμε πως η Ενωση υπερτερεί σε όλες τις μονές ισοβαθμίες με τους υπόλοιπους «μεγάλους», ο ΠΑΟΚ έχει τον Παναθηναϊκό, υπολείπεται εκείνης και θα «πάρει» αυτή με τον Ολυμπιακό αν τον κερδίσει με δύο γκολ διαφορά, οι «ερυθρόλευκοι» από την πλευρά τους θα είναι από «κάτω» σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και θα πάρουν με τον ΠΑΟΚ αν ηττηθούν μέχρι και ένα γκολ, ενώ το «τριφύλλι» «έχει» την αντίστοιχη με τους Πειραιώτες όχι όμως τους Δικέφαλους.
Πάντως το κομμάτι των ισοβαθμιών θα μας απασχολήσει ουσιαστικά μετά την Κυριακή 12 Μαΐου, οπότε και θα διεξαχθεί το εξ’ αναβολής ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Οπου με γνώμονα τα παραπάνω αν δεν αναδείξει νικητή θα φέρει τους «κιτρινόμαυρους» μια… ανάσα από το repeat στην εγχώρια ελίτ.
Το πρόγραμμα των τεσσάρων πρωτοπόρων
ΑΕΚ 75
Ολυμπιακός*
Λαμία
ΠΑΟΚ 71
Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
Αρης*
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 71
ΠΑΟΚ*
Ολυμπιακός
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 70
ΠΑΟΚ*
ΑΕΚ
Παναθηναϊκός*
Οπου * οι εκτός έδρας αναμετρήσεις.
Ζωντανός για τίτλο και ο Ολυμπιακός, ο οποίος κέρδισε εύκολα με 4-1 τη Λαμία στο Φάληρο.
Τα αποτελέσματα
Ολυμπιακός – Λαμία 4-1
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 3-2
Παναθηναϊκός-Αρης 0-1
Η βαθμολογία των πλέι οφ της Super League
1. ΑΕΚ 75
2.Παναθηναϊκός 71
3.ΠΑΟΚ 71
4.Ολυμπιακός 70
5. Άρης 46
6. Λαμία 35
Η επόμενη αγωνιστική
Τετάρτη 15 Μαΐου
20:00 Ολυμπιακός-ΑΕΚ
20:00 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
20:00 Λαμία-Αρης
*Μεσολαβεί ο εξ αναβολής αγώνας ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στις 12 Μαΐου
