ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τύρναβος: Η μητέρα του Βασίλη Καλογήρου αναγνώρισε στη σορό που βρέθηκε τα ρούχα του παιδιού της-Η συγκλονιστική ανάρτηση

Απομένει η ταυτοποίηση μέσω DNA – Ο 39χρονος αγνοούνταν από τον περασμένο Δεκέμβριο – Στις 30/12 είχε βγει για έναν περίπατο κοντά στις όχθες του Πηνειού και έκτοτε δεν είχε δώσει σημάδια ζωής

Τραγικός επίλογος γράφεται στην υπόθεση της εξαφάνισης του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου που αγνοούνταν από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η σορός που βρέθηκε σήμερα 17 Φεβρουαρίου σε προχωρημένη σήψη στον Τύρναβο, κοντά στον Πηνειό έφερε ρούχα τα οποία ταίριαζαν με αυτά που φορούσε ο 39χρονος όταν εξαφανίστηκε. Στον λόφο που εντοπίστηκε η σορός βρέθηκε η μητέρα του Βασίλη Καλογήρου, η οποία και αναγνώρισε τα ρούχα που φορούσε ο γιος της. Επίσης είπε πως ίδια είναι τα παπούτσια και τα γυαλιά. Ωστόσο, αναμένεται να διενεργηθεί και η ταυτοποίηση μέσω DNA.

Το χρονικό της εξαφάνισης του Βασίλη Καλογήρου
Από τις 30 Δεκεμβρίου, από όταν και αγνοούνταν ο 39χρονος δεν είχε βρεθεί κανένα στοιχείο που να συνδέεται μαζί του, παρά τις αδιάκοπες έρευνες από τις αρχές. Σήμερα, πολίτης ειδοποίησε την ΕΛ.ΑΣ. πως είδε σορό στην περιοχή της Πέρα Χώρας και όταν έφτασαν οι αστυνομικοί βρήκαν το πτώμα πάνω σε λόφο στην περιοχή. Η σορός ήταν σε προχωρημένη σήψη και η αναγνώρισή του ήταν πολύ δύσκολη. Το πτώμα που βρέθηκε όμως είχε τα ίδια ρούχα και παπούτσια με του αγνοούμενου Βασίλη.

Οι Αρχές επικοινώνησαν με την οικογένειά του και ακολούθησε η πολύ δύσκολη διαδικασία της αναγνώρισης μέσα από τα ρούχα που βρίσκονταν στη σορό. Η μητέρα του μάλιστα πήγε και στο σημείο που βρέθηκε η σορός του 39χρονου γιου της.

Τι λέει στο protothema.gr ο άνδρας που ειδοποίησε τις αρχές για τη σορό

Ο μοναδικός άνδρας που αγνοείται στην περιοχή είναι ο 39χρονος Bασίλης, τα ίχνη του οποίου αγνοούνται από τις παραμονές Πρωτοχρονιάς. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί η σορός που βρέθηκε και οι Αρχές αναμένεται να επικοινωνήσουν με την οικογένειά του. Η διαδικασία της αναγνώρισης σε πρώτο στάδιο θα γίνει μέσω των ρούχων που βρίσκονται στη σορό.

Ο Στέλιος Σπανογιάννης είναι ο άνθρωπος, ο οποίος πρώτος ειδοποίησε τις Αρχές για την ύπαρξη σορού στο βουνό και περιγράφει στο protothema.gr πως βρέθηκε: «Περίπου 4-5 ημέρες τα σκυλιά γάβγιζαν, αλλά δεν δίναμε σημασία. Κάποια στιγμή σήμερα πήγε ένας από τους εργάτες μας να δει γιατί γαβγίζανε. Δεν μπορούσε να πάει το μυαλό μας σε αυτό το πράγμα. Ενώ ήμουν στον δρόμο για τον Τύρναβο, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως υπάρχει ένα πτώμα εκεί. Κατευθείαν πήρα τις αρχές και μαζί με τους αστυνομικούς ήρθαμε και πήγαμε στο σημείο για να μας το υποδείξει ο εργάτης. Τα ρούχα του λογικά είναι του ανθρώπου που ψάχνουν εδώ και καιρό».

Στο protothema.gr μίλησε και ο δήμαρχος Τυρνάβου, Στέλιος Τσικριτσής, λέγοντας: «Τις πρώτες πρωινές ώρες μας ειδοποίησαν πως υπάρχει ένα πτώμα. Βρεθήκαμε στο σημείο, το πτώμα είναι σε προχωρημένη σήψη και αυτό που ξέρουμε είναι ότι φοράει μπλε μπουφάν».

 

ΠΗΓΗ

Η συγκλονιστική ανάρτηση της μητέρας του Βασίλη Καλογήρου

Λίγες ώρες μετά την αναγνώριση, η μητέρα του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου και Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας προχώρησε σε μια ανάρτηση στο Facebook στην οποία υπαινίσσεται εγκληματική ενέργεια.

«Στην υγειά σας! Είμαι ο Βασίλης που ψάχνατε.

Εγώ με τη Χάρη του Θεού βρήκα τον Παράδεισο και βλέπω τον Χριστό που τόσο αγαπώ.

Eσείς που με πετάξατε στα βουνά με τα άγρια ζώα καθώς και το κακόψυχο αφεντικό σας, άραγε τί τέλος θα έχετε;».

Τι είπε ο κτηνοτρόφος που εντόπισε τη σορό

Κτηνοτρόφος της περιοχής εντόπισε τη σορό στον Πηνειό ποταμό και τόνισε ότι «πέντε ημέρες τα σκυλιά του γάβγιζαν στο βουνό».

Χαρακτηριστικά, ο κτηνοτρόφος ανέφερε το εξής, μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Πέντε ημέρες τα σκυλιά του γάβγιζαν στο βουνό. Δεν δίναμε τόση σημασία. Πού να μας πάει το μυαλό; Πήγε κάποια στιγμή, σήμερα, ο εργάτης μου για να δει τι ακριβώς συμβαίνει και με ειδοποίησε πως βρισκόταν ένας νεκρός άνθρωπος στο βουνό».

To Top