Yποδομές

Τοποθετήθηκε και το δεύτερο “έξυπνο ηλιακό δέντρο” στην Καλαμάτα

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 7 Μαρτίου η τοποθέτηση και του δεύτερου ηλιακού δέντρου στην Καλαμάτα, έξω από το ΔΗΠΕΘΕΚ επί της Αριστομένους και κοντά στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας. Και αυτό έχει wi-fi και δυνατότητα φόρτισης κινητών, ενώ περιμετρικά υπάρχει παγκάκι 6 θέσεων.

IMG-1467

IMG-2815

Το πρώτο είχε τοποθετηθεί πριν 2 εβδομάδες στη βόρεια είσοδο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων στην Καλαμάτα. Το ηλιακό δέντρο (smart solar tree) είναι μια καινοτόμος τεχνολογία που συνδυάζει την ηλιακή ενέργεια με έξυπνες λειτουργίες για τη δημιουργία μιας αειφόρου και βιώσιμης πηγής ενέργειας σε δημόσιους χώρους. Αυτό το σύστημα μοιάζει με ένα κανονικό δέντρο, αλλά αντί για φύλλα, διαθέτει φωτοβολταϊκά πάνελ που συλλέγουν ηλιακή ενέργεια.
Τις αστικές αναπλάσεις κεντρικών οδών της πόλης της Καλαμάτας συμπληρώνουν, μέσω του προγράμματος “Λύσεις καινοτομίας για την ανάδειξη του κυρίως αστικού κορμού της Καλαμάτας”, και άλλες smart υποδομές και εξοπλισμός. Μετά τα 4 “έξυπνα” παγκάκια που τοποθετήθηκαν στην κεντρική πλατεία και την πλατεία 23ης Μαρτίου καθώς και στην αναπλασμένη Ψαρών έξω από τα Δικαστήρια, αυτές είναι οι smart υποδομές που προστέθηκαν στην πόλη μας.

IMG-1468

IMG-2814

Kαθίστε στο παγκάκι του και φορτίστε και το κινητό σας

Το έξυπνο δέντρο είναι ένα καινοτόμο, οικολογικό στοιχείο αστικού εξοπλισμού με μοντέρνο σχεδιασμό.
Είναι ταυτόχρονα ένας δημόσιος πάγκος ανάπαυσης για τουλάχιστον 5 άτομα, προσφέρει την δυνατότητα φόρτισης με ενσωματωμένες θύρες φόρτισης USB για πρίζες και φορτιστές (για έξυπνα τηλέφωνα και τάμπλετ) και διαθέτει παροχές ενέργειας 230V για ηλεκτρικά ποδήλατα και λάπτοπ. Τέλος ενισχύει τον φωτισμό μέσα από τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του που παραπέμπει σε δέντρο. Το έξυπνο δέντρο καλύπτει ολοκληρωτικά τις ενεργειακές του ανάγκες από φωτοβολταϊκά πάνελ που διαθέτει.
Σε στάδιο εγκατάστασης, επίσης, είναι: 5 οθόνες ψηφιακής σήμανσης (Digital Signage), 10 έξυπνες διαβάσεις, καθώς και σύστημα παροχής ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο σε 10 σημεία της πόλης. Επιπλέον στο ίδιο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και το σύστημα έξυπνης αποτροπής στάθμευσης με 160 αισθητήρες.

To Top