Για την αποστολή και το έργο των Ηνωμένων Εθνών ενημερώθηκαν τα παιδιά-Ενημέρωση και για τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης
Επίσκεψη του Δημήτρη Φατούρου, εκπροσώπου του ΟΗΕ, στο “10ο Πειραματικό Δημ. Σχολείο Καλαμάτας-Πέτρος Θέμελης”
Στο πλαίσιο του εορτασμού της 79ης επετείου από την ίδρυση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Στ΄ τάξης του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου είχαν την Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2024, την ξεχωριστή εμπειρία να συναντηθούν και να συζητήσουν με τον κ. Δημήτρη Φατούρο, υπεύθυνο του Γραφείου Επικοινωνίας και Πληροφόρησης του ΟΗΕ για την Ελλάδα. Ο κ. Φατούρος παρουσίασε αρχικά με εύληπτο τρόπο την ιστορία, την αποστολή και το έργο των Ηνωμένων Εθνών και στη συνέχεια έκανε σύντομη αναφορά στη δράση του Οργανισμού για την παγκόσμια βιώσιμη ανάπτυξη και τους 17 στόχους που έχουν τεθεί μέχρι το 2030.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε ιδιαίτερα η αξία της καλλιέργειας της ενεργούς πολιτειότητας και της γλωσσομάθειας στους νέους και τις νέες, ενώ ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην κατανόηση της έννοιας της προσφυγικότητας στο χώρο και τον χρόνο και τις συνέπειες που αυτή έχει για τα παιδιά του κόσμου.
Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και συμμετείχαν ενεργά με εύστοχες ερωτήσεις και τοποθετήσεις στην εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε.
Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ δώρισε στη σχολική βιβλιοθήκη τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, την Παγκόσμια Διακήρυξη των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και ένα επιτραπέζιο παιχνίδι για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Ευχαριστούμε θερμά για την ευκαιρία που δόθηκε σε όλα τα παιδιά να αντιληφθούν τους εαυτούς τους ως μέλη ενός παγκόσμιου οργανισμού που επιδρά στη ζωή τους και που μπορεί με τη σύμπραξη όλων να την κάνει καλύτερη, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Σχολείου.