ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ & ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Η διεξαγωγή αρχαιρεσιών θα γίνει την Κυριακή 9/03/2025 και ώρες από 10:00 έως 17:00.,στο ισόγειο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, Αριστομένους 33.
Λίγο πριν από τις εκλογές της Ένωσης Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας, απευθυνόμαστε σε όλους τους Προέδρους των Κοινοτήτων της Μεσσηνίας αλλά και κατ’ επέκταση σε όλες και όλους τους κατοίκους της Μεσσηνίας με την ελπίδα ότι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι, για το καλό των κοινοτήτων μας και της Μεσσηνίας μας γενικότερα. Η λέξη «κοινότητα» είχε, έχει και θα έχει έναν ιδιαίτερο και θετικό αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία. Για εμάς τους ανθρώπους της υπαίθρου και της τοπικής αυτοδιοίκησης όταν λέμε τη λέξη «κοινότητα» μιλάμε για την αλληλεγγύη, για τη συνεργασία, για την αμοιβαία στήριξη και την αίσθηση της κοινής ευθύνης. Και αυτό ακριβώς είναι το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε: Η Ένωση δεν είναι απλώς μία διαδικασία ή μία οργάνωση, αλλά μια βαθιά πεποίθηση. Μία πεποίθηση ότι μόνο με τη συνεργασία και την αλληλεγγύη μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή των κοινοτήτων μας και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής μας. Ενώνουμε δυνάμεις, ενώνουμε στόχους και ενώνουμε οράματα για το μέλλον.
Απευθύνουμε πρόσκληση στους αγαπητούς συναδέλφους προέδρους, να συμμετάσχουν στις εκλογές της Ένωσης με το αίσθημα της ευθύνης και της κοινής προσπάθειας. Γιατί η “ένωση” είναι η δύναμή μας και η μόνη οδός για να συνεχίσουμε να προχωράμε μπροστά. Καλούμε να σταθούμε όλοι μαζί, για να πετύχουμε έναν ακόμη καλύτερο και πιο δυναμικό θεσμό που θα υπηρετεί τις ανάγκες των κοινοτήτων μας.
Με τη συμμετοχή και τη στήριξή των πολλών μπορούμε να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει και να δημιουργήσουμε μια πιο ισχυρή και αλληλέγγυα κοινότητα για όλους μας.
Όπως είναι γνωστό, η Ένωση Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας έχει έναν ξεκάθαρο σκοπό που αφορά την ενίσχυση και προβολή του θεσμού των προέδρων κοινοτήτων και κοινοτικών συμβουλίων, με στόχο την αναβάθμιση του ρόλου τους στην τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να διεκδικήσουμε τις θεσμικές αρμοδιότητες και τα μέσα που θα επιτρέψουν στους Προέδρους των Κοινοτήτων να αναλαμβάνουν πιο ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων των πολιτών.
Αναλυτικά, οι στόχοι της Ένωσης περιλαμβάνουν:
1. Την ενίσχυση της προβολής του θεσμού των Προέδρων Κοινοτήτων και την διεκδίκηση περισσότερων θεσμικών αρμοδιοτήτων για την αναβάθμιση του θεσμού.
2. Την προώθηση της οργάνωσης, ανάπτυξης και ποιότητας ζωής στα δημοτικά και κοινοτικά διαμερίσματα της Π.Ε. Μεσσηνίας.
3. Την ενδυνάμωση της συνεργασίας με αρμόδιους φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση και άλλους συλλόγους για την επίλυση των ζητημάτων που αφορούν τις κοινότητες.
4. Τη διεκδίκηση ουσιαστικής εκπροσώπησης των Δημοτικών Κοινοτήτων και την προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων που θα ενισχύσουν τη δράση των Προέδρων και των Συμβουλίων τους.
5. Την αναγνώριση της δαπάνης παραστάσεως των Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων και την ενίσχυση των κριτηρίων που καλύπτουν την ενασχόλησή τους.
6. Την προώθηση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ενίσχυση της συνεργασίας και των σχέσεων μεταξύ των Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.
7. Την υποστήριξη των εν ενεργεία αιρετών και ιδιαίτερα των νέων, για την επιτυχία των καθηκόντων τους.
8. Τη βελτίωση της καταστατικής θέσης των αιρετών σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
9. Την κοινωνική και πολιτιστική αναβάθμιση των Δήμων του Νομού Μεσσηνίας προς όφελος των δημοτών.
10. Την έκφραση αλληλεγγύης στα μέλη της Ένωσης, για να διασφαλίσουμε την κοινή προσπάθεια και συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Με αυτούς τους στόχους, προσβλέπουμε να δημιουργήσουμε μια ισχυρότερη και πιο συντονισμένη τοπική αυτοδιοίκηση που θα εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες των πολιτών και θα ενισχύει την κοινωνική συνοχή στις κοινότητές μας.
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ | ||
1 | ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ | Δ.Κ.ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ/Δ.ΟΙΧΑΛΙΑΣ |
2 | ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ | Δ.Κ.ΧΑΛΑΖΟΝΙΟΥ/Δ.ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ |
3 | ΑΡΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ | Δ.Κ. ΝΕΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ/Δ.ΜΕΣΣΗΝΗΣ |
4 | ΒΑΡΑΝΑΚΗ – ΚΟΤΤΑΡΕΑ ΘΕΟΔΩΡΑ | Δ.Κ.ΜΕΣΣΗΝΗΣ/Δ.ΜΕΣΣΗΝΗΣ |
5 | ΓΚΙΟΥΛΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ | Δ.Κ.ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ/Δ.ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ |
6 | ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ | Δ.Κ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΡΡΑΧΗΣ/Δ.ΜΕΣΣΗΝΗΣ |
7 | ΚΑΛΥΒΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ | Δ.Κ.ΕΥΑΣ/Δ.ΜΕΣΣΗΝΗΣ |
8 | ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ | Δ.Κ. ΣΠΗΛΙΑΣ/Δ.ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ |
9 | ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ | Δ.Κ. ΧΡΥΣΟΚΕΛΛΑΡΙΑΣ/Δ.ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ |
10 | ΚΑΡΓΑΚΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ | Δ.Κ.ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΟΥ/Δ.ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ |
11 | ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ | Δ.Κ.ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ/Δ.ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ |
12 | ΚΟΥΤΣΑΝΤΩΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ | Δ.Κ.ΜΗΛΙΤΣΑΣ/Δ.ΜΕΣΣΗΝΗΣ |
13 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ- ΔΕΛΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ | Δ.Κ.ΚΕΦΑΛΙΝΟΥ/Δ.ΜΕΣΣΗΝΗΣ |
14 | ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ | Δ.Κ.ΑΡΙΟΣ/Δ.ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ |
15 | ΛΕΝΤΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ | Δ.Κ.ΒΛΑΣΣΗ/Δ.ΜΕΣΣΗΝΗΣ |
16 | ΛΙΑΚΕΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ | Δ.Κ.ΜΙΚΡΑΣ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ/Δ.ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ |
17 | ΛΥΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ | Δ.Κ.ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ/Δ.ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ |
18 | ΜΑΛΑΜΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ | Δ.Κ.ΕΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ/Δ.ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ |
19 | ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ | Δ.Κ.ΜΥΡΣΙΝΟΧΩΡΙΟΥ/Δ.ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ |
20 | ΣΑΡΡΗΣ ΗΛΙΑΣ | Δ.Κ.ΠΥΛΟΥ/Δ.ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ |
21 | ΣΚΛΑΒΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ | Δ.Κ.ΕΛΑΙΑΣ/Δ.ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ |
22 | ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ | Δ.Κ.ΚΑΤΣΑΡΟΥ/Δ/ΟΙΧΑΛΙΑΣ |
23 | ΤΣΙΛΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ | Δ.Κ.ΒΑΛΥΡΑΣ/Δ.ΜΕΣΣΗΝΗΣ |
24 | ΤΣΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | Δ.Κ.ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑΣ/Δ.ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ |
25 | ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ | Δ.Κ.ΜΕΘΩΝΗΣ/Δ.ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ |
ΓΙΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ |
||
ΚΑΝΑΒΟΥ – ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ | Δ.Κ.ΕΞΟΧΙΚΟΥ/Δ.ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ | |
ΚΟΥΔΟΥΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ | Δ.Κ.ΘΟΥΡΙΑΣ/Δ.ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ | |
ΛΟΥΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ | Δ.Κ.ΣΩΤΗΡΙΑΝΙΚΩΝ/Δ.ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ | |
ΜΑΛΑΠΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | Δ.Κ.ΑΜΦΕΙΑΣ/Δ.ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ | |
ΧΟΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ | Δ.Κ.ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ/Δ.ΜΕΣΣΗΝΗΣ |
Η διεξαγωγή αρχαιρεσιών θα γίνει την Κυριακή 9/03/2025 και ώρες από 10:00 έως 17:00.,στο ισόγειο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, Αριστομένους 33.
Διευκρινίζεται ότι όσοι Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη την ημέρα της ψηφοφορίας θα δίνεται η δυνατότητα κατά την προσέλευσή τους στον χώρο της ψηφοφορίας.
