ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σίνου: Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα με προτάσεις για τις Ευρωεκλογές

"Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει ισχυρή παρουσία στην Ευρωβουλή κι έχει σημασία να πάμε να ψηφίσουμε στις 9 Ιουνίου" - Στο Παρίσι το ΕΚΑΒ φτάνει στον ασθενή το πολύ μέσα σε 7 λεπτά, στην Ελλάδα μπορεί και καθόλου".

Η Υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δέσποινα Σίνου βρίσκεται σήμερα Πέμπτη κι αύριο Παρασκευή 24 Μαΐου στη Μεσσηνία όπου διεξάγει συναντήσεις με φορείς και κατοίκους. Αμέσως μετά την επίσκεψή της στον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Κώστα Μαργέλη, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο REX στη Καλαμάτα, παρουσία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Μανώλη Μάκαρη.

DSC-0094

DSC-0095

Η Δέσποινα Σίνου είναι επίκουρη καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου, αν. κοσμήτορας Σχολής Νομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord

DSC-0100

Η κ. Σίνου αναφέρθηκε στον αγώνα για τη διασφάλιση βασικών δημόσιων και κοινωνικών αγαθών και δικαιωμάτων που πλήττονται καθημερινά από την εφαρμογή του νεοφιλελεύθερου σχεδίου, όπως η δημόσια δωρεάν υγεία, η δημόσια δωρεάν παιδεία, η ενέργεια, το περιβάλλον και το κλίμα, το δικαίωμα στο νερό, στη σίτιση και τη στέγαση, ο πολιτισμός. Στο ίδιο επίπεδο θα πρέπει να βάλουμε και το αίτημα για ένα δικαιότερο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου καθώς και τη δημιουργία ενός «κοινωνικού» πλαισίου για την πράσινη μετάβαση με γνώμονα τις ανάγκες των πλέον ευάλωτων.

DSC-0102

Η Δέσποινα Σίνου είναι επίκουρη καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου και συνδιευθύντρια του μεταπτυχιακού προγράμματος Διεθνής Συνεργασία και ΜΚΟ στη Σχολή Νομικών, Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord (Γαλλία). Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Panthéon-Assas Paris 2 στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο και κάτοχος δύο μεταδιδακτορικών τίτλων από το Πανεπιστήμιο Cergy-Pontoise και το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η διατριβή της με θέμα Η Ευρωπαϊκή Ένωση ως νομικός δρων του διεθνούς δικαίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τιμήθηκε με το Βραβείο «Γεώργιος Τενεκίδης» 2009. Τα πεδία διδασκαλίας και ερευνών της περιλαμβάνουν το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή πολιτική, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα ανθρωπιστικά ζητήματα, τις κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, τις νέες μορφές συμμετοχικής δημοκρατίας, καθώς και τον ρόλο των ακαδημαϊκών στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Εργάστηκε μεταξύ άλλων ως επιστημονικός συνεργάτης της γαλλικής Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και από το 2013 ως το 2019 διετέλεσε συντονίστρια των γαλλόφωνων τμημάτων του Ακαδημαϊκού Δικτύου για τα Κοινωνικά Δικαιώματα, του οποίου είναι μέλος. Έχει πάρει μέρος σε πολλές αποστολές διεθνών οργανισμών ως ανεξάρτητη εμπειρογνώμονας στο πεδίο της εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα.

To Top