ΣΤΟ “ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ” ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ-4 ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ Η ΑΧΑΪΑ ΣΤΟ “ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ”
Στους 99.429 είναι μέχρι τώρα οι εμβολιασμένοι στο Νομό μας με τουλάχιστον την 1η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Χθες, Κυριακή έγιναν 413 εμβολιασμοί που αφορούσαν την 1η δόση-αριθμός ρεκόρ για Κυριακή, μετά από πολύ καιρό- και 861 συμπολίτες μας έκαναν την 3η δόση. Συνολικά μέχρι σήμερα 24.770 πολίτες στη Μεσσηνία έχουν εμβολιαστεί με την αναμνηστική δόση, αριθμός που πρόκειται να αυξηθεί ραγδαία μετά και τις ανακοινώσεις για εμβολιασμό με την 3η δόση όλων των πολιτών ανω των 18 ετών, μετά την παρέλευση τριμήνου από τη 2η δόση.
6.949 ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΜΕ ΤΗΝ 3Η ΔΟΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Αυξημένοι οι εμβολιασμοί για την αναμνηστική δόση και την εβδομάδα που έκλεισε χθες Κυριακή, με συνολικά 6.949 εμβολιασμούς για την 3η δόση να γίνονται στη Μεσσηνία από τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου έως και χθες Κυριακή 5 Δεκεμβρίου. Το ρεκόρ της εβδομάδας ήταν οι 1.226 εμβολιασμοί για την 3η δόση που έγιναν την προηγούμενη Δευτέρα. Αναλυτικά οι εμβολιασμοί για την 3η δόση που έγιναν την εβδομάδα στο Νομό μας:
Δευτέρα 29 Νοεμβρίου: 1.226
Τρίτη 30 Νοεμβρίου: 904
Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου: 924
Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου: 948
Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου: 1.054
Σάββατο 4 Δεκεμβρίου: 1.032
Κυριακή 5 Δεκεμβρίου: 861
1.585 ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΜΕ ΤΗΝ 1Η ΔΟΣΗ
Αντιθέτως, μόλις 1.585 εμβολιασμοί αφορούσαν την πρώτη δόση, που εξακολουθεί να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στη Μεσσηνία, ωστόσο χθες Κυριακή διπλασιάστηκαν οι ημερήσιοι εμβολιασμοί με 413 να γίνονται στα εμβολιαστικά κέντρα του Νομού. Αναλυτικά οι εμβολιασμοί για την 1η δόση:
Δευτέρα 29 Νοεμβρίου: 134
Τρίτη 30 Νοεμβρίου: 190
Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου: 211
Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου: 193
Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου: 223
Σάββατο 4 Δεκεμβρίου: 221
Κυριακή 5 Δεκεμβρίου: 413
ΣΤΟ 55,4% ΟΙ ΠΛΗΡΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Αυξάνεται σιγά σιγά με αργούς όμως ρυθμούς η εμβολιαστική κάλυψη στη Μεσσηνία, με το 55.4% να είναι πλήρως εμβολιασμένοι και το 58, 3% εμβολιασμένοι με τουλάχιστον την 1η δόση. Το θετικό είναι ότι καταγράφεται ως πτωτική η πορεία του κορονοϊού στην περιοχή μας τις τελευταίες μέρες, με τη γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας να εντάσσει το Νομό μας στο “πορτοκαλί -επίπεδο 3”, φεύγοντας πια από το “κόκκινο”.
Ελάχιστες πλέον είναι οι περιοχές της χώρας στο πορτοκαλί-μεταξύ των οποίων και η Μεσσηνία-αλλά και στο κίτρινο επίπεδο, και μετρημένες στα δάχτυλα οι πράσινες περιοχές (κυρίως νησιά) όπως φαίνεται και στον πανελλαδικό χάρτη, η Ελλάδα έχει κοκκινίσει επιδημιολογικά.
Στο κόκκινο παραμένει σχεδόν όλη η Πελοπόννησος, (εκτός Αργολίδας και Μεσσηνίας), με την Αχαΐα να μπαίνει στο “βαθύ κόκκινο”, με τα ημερήσια κρούσματα να κυμαίνονται τις περισσότερες μέρες στα 200.
Mαίρη Περδικέα