
Η συνταγή είναι πανεύκολη, πεντανόστιμη και απαραίτητη για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.
Υλικά
-4 μέτριες βρασμένες πατάτες
-2 κ.σ. γεμάτες λευκός ταραμάς
-1 μικρό κρεμμύδι πολτοποιημένο
-Χυμός από ένα λεμόνι
-1+1/2 φλ. ελαιόλαδο απαλό
Εκτέλεση
-Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα και τις βράζουμε.
-Όταν είναι έτοιμες τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε.
-Τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ( μπορείτε να αποφύγετε το μπλέντερ, και να τις λιώσετε χειροκίνητα, όπως παλιά) και αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά τον ταραμά, το κρεμμύδι, το λεμόνι και το ελαιόλαδο.
-Δοκιμάζουμε κάθε τόσο μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι πετύχαμε τη γεύση που θέλουμε.
Πηγή: Tastyday.gr
