Messinia Live

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στη Μεσσηνία η Ολυμπιακή Φλόγα στις 16 και 17 Απριλίου

 

Ο Στέφανος Ντούσκος πρώτος, ο Γιάννης Φουντούλης τελευταίος λαμπαδηδρόμος – Οι σταθμοί της φλόγας και το ταξίδι των 11 ημερών.

Τις λεπτομέρειες για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία «Παρίσι 2024» που θα διαρκέσει από τις 16 έως τις 26 Απριλίου 2024, παρουσίασε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε εκδήλωση στην έδρα της.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ Θανάσης Βασιλειάδης, πρώτος Λαμπαδηδρόμος θα είναι ο χρυσός Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Στέφανος Ντούσκος, ενώ τη φλόγα θα μεταφέρει τελευταία στο Παναθηναϊκό Στάδιο, η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών με αρχηγό τον ασημένιο ολυμπιονίκη του Τόκιο 2020, Γιάννη Φουντούλη, ο οποίος θα την παραδώσει στον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο για να την μεταλαμπαδεύσει στην Οργανωτική Επιτροπή «Παρίσι 2024».

Η Αφή της Φλόγας θα γίνει στις 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία και θα ξεκινήσει ένα ταξίδι έντεκα ημερών. Περίπου 600 λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια, διανύοντας πάνω από 5000 χιλιόμετρα σε 41 Δήμους και καταλήγοντας στις 26 Απριλίου 2024, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, εκεί όπου αναβίωσαν οι σύγχρονοι Αγώνες.

Η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας σχεδιάστηκε για να ανταποκριθεί σε τέσσερις βασικές φιλοδοξίες:

Η Φλόγα θα βρεθεί στη Μεσσηνία στις 16 Απριλίου με την Λαμπαδηδρομία να λαμβάνει χώρα σε Φιλιατρά, Πύλο όπου θα διανυκτερεύσει. Στις 17 Απριλίου θα βρεθεί σε Μεθώνη, Κορώνη για να συνεχίσει το ταξίδι προς Τρίπολη, Μυκήνες, Ναύπλιο και Πειραιά.

 

 

 

Exit mobile version