Αθλητισμός

Μεσσήνιος οδοντίατρος έτρεξε στον Μαραθώνιο του Λονδίνου-Πού αφιέρωσε τη συμμετοχή του

Με τη φανέλα του Χανδριναϊκού έτρεξε ο Ηλίας Καραμπάτσος στο Λονδίνο-Ο οδοντίατρος μαραθωνοδρόμος στο MessiniaLive

Πάνω από 50.000 ήταν οι δρομείς που έτρεξαν σήμερα, Κυριακή 21 Απριλίου, στον 44ο Μαραθώνιο του Λονδίνου, μήκους 26 μιλίων. Στον Μαραθώνιο του Λονδίνου, που είναι ένας από τους δημοφιλέστερους στον κόσμο, συμμετείχε και ο οδοντίατρος μαραθωνοδρόμος -τα τελευταία χρόνια- Ηλίας Καραμπάτσος, με καταγωγή από το Χανδρινού, και ιατρείο στην Καλαμάτα.

Ο Ηλίας έτρεξε συμβολικά αφιερώνοντας τη συμμετοχή του στην εθνική προσπάθεια για επιστροφή των ελγίνειων Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αθήνα. Ταυτόχρονα αφιέρωσε τη συμμετοχή του στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από το θάνατό της. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο οδοντίατρος Ηλίας Καραμπάτσος τρέχει σε Μαραθώνιο εκτός Ελλάδας. Τον Οκτώβριο ταξίδεψε στις ΗΠΑ, και συμμετείχε στον Μαραθώνιο του Σικάγο, ενώ τον προσεχή Σεπτέμβριο αναμένεται να συμμετάσχει σε αυτόν στο Βερολίνο! Ο Μεσσήνιος οδοντίατρος πέτυχε χρόνο 3:41:37 στα 26 μίλια.

“Επανενώστε τα Μάρμαρα”-Με αυτό το μήνυμα στην μπλούζα του έτρεξε ο οδοντίατρος Ηλίας Καραμπάτσος

Μιλώντας στο MessiniaLive ο Ηλίας μάς είπε: “Έτρεξα με την φανέλα του Χανδριναϊκού για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα! Φέτος συμπληρώθηκαν και 30 χρόνια από το θάνατο της Μελίνας Μερκούρη και ήθελα να τιμήσω και την μνήμη της! Φανταστική οργάνωση και ατμόσφαιρα και μεγάλη υποστήριξη στους δρόμους από την ελληνική κοινότητα του Λονδίνου! Είναι ο δεύτερος Major Marathon που συμμετέχω μετά από τον πρώτο του Σικάγου τον Οκτώβριο του 2023. Και με δέχθηκαν και στο Βερολίνο, τον 3ο κατά σειρά Major που θα πάω στις 29 Σεπτεμβρίου!

Το μετάλλιο συμμετοχής και τερματισμού του Ηλία Καραμπάτσου στον Μαραθώνιο του Λονδίνου

Nα σημειωθεί ότι όλοι οι Major Μαραθώνιοι είναι προς το παρόν συνολικά 6: Σικάγο, Βοστόνη, Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Βερολίνο, Τόκυο. Ο ίδιος έχει συμμετάσχει μέσα σε έναν χρόνο σε δύο, στο Σικάγο και στο Λονδίνο, και αναμένεται να τρέξει και στο Βερολίνο. Του ευχόμαστε να τρέξει και στους 6 συνολικά, και να συνεχίσει να κάνει αυτό που τον ευχαριστεί, στέλνοντας τα δικά του μηνύματα,  διανύοντας μεγάλες αποστάσεις σε πρωτεύουσες του κόσμου, πρεσβεύοντας τα ιδανικά και τις αξίες της Ελλάδας.

Μεσσήνιος οδοντίατρος έτρεξε στον Μαραθώνιο του Λονδίνου-Πού αφιέρωσε τη συμμετοχή του
To Top