Παιδί

“Μαγειρεύουμε με τον Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας και τους φίλους μας”: Δράση στο 10ο Πειραματικό Δημοτικό Καλαμάτας για την υγιεινή διατροφή

Τα παιδιά έφτιαξαν μπέργκερ με κιμά ψαριού-Με προϊόντα και από τον λαχανόκηπο του Σχολείου

Σημαντική δράση για την προώθηση της υγιεινής διατροφής στα παιδιά πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Μαρτίου στο 10ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας “Πέτρος Θέμελης” με τη συνδρομή του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας, του σεφ Κώστα Τσέλιου και των σπουδαστών του ΙΕΚ Δέλτα 360. Στο προαύλιο στήθηκε μια τραπεζαρία και μια υπαίθρια κουζίνα όπου τα παιδιά χρησιμοποιώντας και λαχανικά από τον σχολικό λαχανόκηπο έφτιαξαν διάφορα υγιεινά εδέσματα.

10ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ «ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ» ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΜ -ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ & ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ

Τι αναφέρει η Διευθύντρια του 10ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, Δώρα Λαμπρίδη

Στα πλαίσια της καινοτόμου δράσης του σχολείου μας «Φτιάχνουμε μαζί έναν λαχανόκηπο» όπου συμμετέχουν οι Β, Δ, Ε τάξεις του σχολείου μας και ο όμιλος «Παίζω, Χορεύω, Τραγουδώ & Μαγειρεύω… Παραδοσιακά», σε συνεργασία με το εργαστήρι Λαχανοκομίας του τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τον Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας (ΣΕΜ) , τη Δευτέρα 10/03/2025 και από ώρα 10.30 έως 12.30, φιλοξενήσαμε στο σχολείο μας συνεργάτες του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας & αντιπροσωπείες μαθητών/μαθητριών από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, το Δημοτικό Σχολείο της Βέργας και από το ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας. Οι μαθήτριες του ΕΕΕΚ μάλιστα μας έδειξαν τις μαγειρικές τους ικανότητες καθώς συνεργάστηκαν εξαιρετικά με τους σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ για την παρασκευή των μπέργκερ.

Οι μαθητές/μαθήτριές μας παρουσίασαν τα προϊόντα παραγωγής από το λαχανόκηπό μας και οι συνεργάτες του ΣΕΜ συζήτησαν με τα παιδιά για τρόπους υγιεινής διατροφής και μαγειρικής, τα ενημέρωσαν και απάντησαν σε ερωτήσεις τους για το επάγγελμα του σεφ και τους έδειξαν πως μπορούνε να φτιάξουν μπέργκερ με κιμά ψαριού τα οποία και δοκίμασαν . Παράλληλα στα πλαίσια της εφαρμογής των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, οι μικρότερες τάξεις ενεπλάκησαν σε δραστηριότητες ζαχαροπλαστικής στην κουζίνα του σχολείου μας με την καθοδήγηση και την υποστήριξη καταξιωμένων σεφ της πόλης μας (συνεργάτες του ΣΕΜ), σπουδαστών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και φοιτητών του τμήματος Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (έτερη συνεργασία του σχολείου μας με το Πανεπιστήμιο).
Ευχαριστούμε πολύ το Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας, τον πρόεδρο κ Γιάννη Κολοβό και τους συνεργάτες του για την υποστήριξή τους στη δράση μας καθώς και τον κ. Τάσο Κότσιρα καθηγητή του Εργαστηρίου Λαχανοκομίας, του τμήματος Γεωπονίας του ΠΑΠΕΛ για την εξαιρετική συνεργασία, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της Διευθύντριας του Σχολείου Δώρας Λαμπρίδη.

 

To Top