Πώς έφτασε στην Ιταλία και πόσες φορές τον απέλασαν; Τι έκανε στον Στρατό και πως λούφαρε; Ποιους τάισε και ξέχασε στο τροχόσπιτο; Τα εστιατόρια που ίδρυσε και γιατί επέστρεψε στο Μικρολίμανο από την Πειραιώς στον Πειραιά!
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 3ου Messinia Forum, την δεύτερη ημέρα, το Σάββατο, υπήρξε μια ενότητα Food for Talk με τον Λευτέρη Λαζάρου. Η τρίτη συνέντευξη, μετά την Κωνσταντίνα Κοτταρίδη και την Δάφνη Βαλέντε, που διεύθυνε ο ίδιος, είχε επίκεντρο όχι τον καλεσμένο, δηλαδή τον Άγγελο Ρέντουλα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ και του μοναδικού ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΥ, αλλά τον ίδιο τον Λαζάρου! Με καλή χημεία και αλληλοσεβασμό μεταξύ τους, μας χάρισαν 70 λεπτά που πέρασαν “νερό”, δίνοντας την εικαιρία να γνωρίσουμε δια στόματος του ίδιου, τον άνθρωπο που σε λίγους μήνες συμπληρώνει 59 χρόνια στις κουζίνες!
Σε μια συνέντευξη – εξομολόγηση ο Λευτέρης Λαζάρου έπιασε τις μνήμες και τις αναμνήσεις από την αρχή: από τότε που ήταν παιδί, μίλησε για πρώτη φορά για πράγματα που έζησε τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό κυρίως στην Ιταλία, δίνοντας λεπτομέρειες για πολλές πτυχές και περιπέτειες της ζωής του. Τολμηρός, ριψοκίνδυνος, αποφασισμένος, καταφερτζής και διορατικός ξεκίνησε …αμούστακο παιδί και πλέον έφτασε στην κορυφή!
Μίλησε για τις μικρές και τις μεγάλες στιγμές που τον καθόρισαν ως άνθρωπο, ως μάγειρα, ως ιδιοκτήτη εστιατορίου, ως βραβευμένο σεφ, ως πιστό φίλο και γνωστό χιλιάδων ανθρώπων που τάισε με τα περίτεχνα πιάτα και τις μοναδικές συνταγές του. Με επίκεντρο πάντα το “Βαρούλκο”, τον Πειραιά, την θάλασσα και τα ψάρια που τα γνωρίζει όσο λίγοι!
