Ξεκίνησαν τις προηγούμενες μέρες οι εργασίες ανακατασκευής των διαβάσεων σε 200 σημεία δρόμων της Καλαμάτας προκειμένου να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια. Στις συγκεκριμένες διαβάσεις μπαίνουν κυβόλιθοι, καθώς όπως μάς εξήγησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης, αυτές έχουν εγκριθεί ως καλύτερες, καθώς είναι ελαφρώς υπερυψωμένες από το οδόστρωμα, και μεγαλύτερης αντοχής σε σχέση με αυτές που είχαν απλώς διαγραμμίσεις, οι οποίες λίγο καιρό μετά ξεθώριαζαν.
Ήδη οι εργασίες ολοκληρώθηκαν στις διαβάσεις στη συμβολή των οδών Ακρίτα και Σωκράτους, ενώ συνεχίζονται επί των οδών Ακρίτας και Πραξιτέλους. Οι εργασίες γίνονται στο πλαίσιο του έργου της ολοκλήρωσης του έργου «Βελτίωση της οδικής ασφάλειας του Δήμου Καλαμάτας», με ανάδοχο της εταιρεία “ΟΔΟΣ Α.Τ.Ε.” προϋπολογισμού μελέτης 2,8 εκατ. €., το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
10ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας: Ριζική αναβάθμιση στις τουαλέτες
Την ίδια ώρα, συνεργεία αυτεπιστασίας του Δήμου Καλαμάτας, έχουν ξεκινήσει και επισκευές και συντηρήσεις στα σχολεία, εκμεταλλευόμενοι τη θερινή περίοδο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια ζητήματα έχουν προκύψει σύμφωνα πάντα με τα αιτήματα των Διευθυντών των σχολείων. Ριζική αναβάθμιση γίνεται αυτές τις μέρες στις τουαλέτες του 10ου Νηπιαγωγείου Καλαμάτας, στο Νησάκι.
Διαβάστε και αυτό: