
Οι Ιταλοί ξεχύθηκαν μαζικά σε δρόμους και πλατείες αμέσως μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Γουέμπλεϊ γιορτάζοντας την μεγάλη επιτυχία επι της Αγγλίας.
Πυροτεχνήματα και μουσική ξέσπασαν σε ολόκληρη τη χώρα μετά την επικράτηση με 3-2 στα πέναλτι, την ίδια που κυμάτιζαν σημαίες και οι οπαδοί σε απόλυτη ευφορία τραγουδούσαν για το θρίαμβο της σκουάντρα αντζούρα.
«Είναι απίστευτο, απίστευτο, δεν μπορείς να νιώσεις καλύτερα από αυτό, είναι καταπληκτικό, κερδίσαμε τον τελικό», δήλωσε ένας οπαδός από το πλήθος της Piazza Del Popolo στη Ρώμη.
Μετά τη διαδικασία των πέναλτι οι Ιταλοί φίλαθλοι βγήκαν στους δρόμους, προκειμένου να πανηγυρίσουν τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας τους, η οποία επέστρεψε στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μετά από 53 ολόκληρα χρόνια!
🇮🇹 JUST IN: Italy’s football team arrives at Parco dei Principi hotel in Rome with cheering fans after winning the #Euro2020Final in London.
Gianluigi Donnarumma became the first goalkeeper to win player of the tournament at #Euro2020
https://t.co/xwjTT5rQ5h #ItalyEngland pic.twitter.com/DMc9UesT7Y— Bloomberg Quicktake (@Quicktake) July 12, 2021
Στον ίδιο χώρο, μετά το τελευταίο χαμένο πέναλτι των Άγγλων, 2.500 οπαδοί ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς. Μερικοί, μάλιστα, ντυμένοι λεγεωνάριοι, άρχισαν να τραγουδούν ασταμάτητα τον εθνικό ύμνο και να επαναλαμβάνουν την φράση του Μπονούτσι: «οι Άγγλοι πρέπει να φάνε ακόμη πολλές μακαρονάδες». Στην αρχή, οι αποστάσεις ασφαλείας τηρήθηκαν, αλλά μετά την λήξη του αγώνα, άρχισαν οι εναγκαλισμοί και πολλές μάσκες «εξαφανίστηκαν».
«Iταλία, ο θρίαμβος μιας συλλογικής δύναμης που συγκίνησε την χώρα μας. Μνημειώδης ο τερματοφύλακας Τζίτζιο Ντοναρούμα. Οι δυο αποκρούσεις του στη διαδικασία των πέναλτι, οδήγησαν την ομάδα στον ουρανό», γράφει η εφημερίδα La Stampa, στην ηλεκτρονική της έκδοση.
