Messinia Live

“Ημέρες Τοπικής Γαστρονομίας”: Γευσιγνωσία Μεσσηνιακών κρασιών στο αίθριο της Κεντρικής Αγοράς

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Μεσσήνιοι επιχειρηματίες και παραγωγοί κρασιού, γευσιγνώστες, λάτρεις του οίνου και των αποσταγμάτων βρέθηκαν στο αίθριο της Κεντρικής Αγοράς και απόλαυσαν μεσσηνιακά κρασιά, στην εκδήλωση του Δήμου Καλαμάτας σε συνεργασία με τους επαγγελματίες εστίασης της πόλης, το Επιμελητήριο και τη συνδρομή του Τμήματος  Επιστήµης και Τεχνολογίας Τροφίµων του Πανεπιστημίου στην Καλαμάτα και του Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου.

Στον νέο χώρο της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, ξεκίνησαν σήμερα Παρασκευή οι ανοικτές δράσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Ημέρες Τοπικής Γαστρονομίας στην Καλαμάτα” με  έκθεση οίνου, ποτών και αποσταγμάτων μεσσηνιακής παραγωγής καθώς και γευσιγνωσία.

Απόψε η έναρξη της δράσης έγινε με γευσιγνωσία οίνου, ποτών και αποσταγμάτων, ενώ το Σάββατο 26 Νοεμβρίου και ώρα 11:00, στον ίδιο χώρο της ΚΑΚ, θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία ελαιολάδου.

Διοργανωτής ήταν το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Καλαμάτας στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας και γιορτής για την ελιά, διανθισμένο με τα υπέρχοα Μεσσηνιακά κρασιά και αποστάγματα που έκλεψαν τις εντυπώσεις στα 11 σημεία δοκιμής που είχαν στηθεί στην Αγορά.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και το νέο λογότυπο της τουριστικής προβολής της πόλης με την πολύχρωμη ελιά, τα ποτήρια κρασιού με χαραγμένο το λογότυπο και οι αναμνηστικές πάνινες τσάντες. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με νόστιμα εδέσματα από τα καταστήματα Bodega και του Platea.

Την εισαγωγή και το καλοσώρισμα στην εκδήλωση έκανε ο Αντιδήμαρχος Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης και στο βήμα ανέβηκαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητήρίου Μεσσηίνας Βαγγέλης Ξυγκώρος, οι Πρόεδροι των Συλλόγων στον χώρο της Εστίασης Νίκος Μαλαπέτσας (Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας) και Γιάννης Κολοβός (ΣΕΜ), εκ μέρους του Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου ο Νίκος Κουτσούκος, από τους μάγειρες Brigada η σεφ Γεωργία Κουτσούκου, μέλος της CHEF’S BRIGADE GREECE, ενώ σύντομη ομιλία έκανε ο κ. Γιώργος Καλλικούνης κι ακολούθησε γευσιγνωσία από την οινολόγο Σύλβια Μπουφέα.

Από την σημερινή εκδήλωση κρατάμε την πρωτοβουλία κοινής δράσης με συντονιστή τον Δήμο Καλαμάτας και την συμμετοχή με καλή διάθεση και ενότητα, Συλλόγων και φορέων με στόχο την ενίσχυση και διάδοση των Μεσσηνιακών προϊόντων γευσιγνωσίας και την εξάπλωση του τουριστικού προϊόντος, σε μια δράση που σαφώς πρέπει να επαναληφθεί σε περιόδους με μεγάλη επισκεψιμότητα στην πόλη, με μεγαλύτερη συμμετοχή με στόχο να γίνει θεσμός και τρόπος προέλκυσης επισκεπτών και εμπορικού ενδιαφέροντος, ο δε ανακαινισμένος και φιλόξενος χώρος της Αγοράς ενδείκνυται για τέτοιες εκδηλώσεις.

Exit mobile version