MESSINIA PLUS

Με επιτυχία η πρώτη αγροδιατροφική εκδήλωση της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας στ’ Αλώνια

Δράσεις εξωστρέφειας της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων μας – Eπόμενη στάση…Αλαγονία!

Από την Κοινότητα Αλωνίων ξεκίνησαν χθες βράδυ οι δράσεις της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας με έμφαση στην αγροδιατροφή και στον αγροτουρισμό. Πρόκειται για μια σειρά δράσεων με έμφαση στα τοπικά προϊόντα και τους παραγωγούς, με την επόμενη να υπάρχει προγραμματισμός να διεξαχθεί μέσα Σεπτέμβρη στην Αλαγονία.

Ο θησαυρός των αυθεντικών προϊόντων της Μεσσηνίας αναδεικνύεται μέσα από σειρά εκδηλώσεων υπό την ομπρέλα της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, σε συνεργασία με τις τοπικές Κοινότητες του Δήμου και τοπικούς παραγωγούς, επαγγελματίες και συλλόγους, με στόχο την ανάδειξη των προϊόντων της μεσσηνιακής γης. Οι δράσεις εξωστρέφειας της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας θα συνεχιστούν και σε άλλες Κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας μέσα στο επόμενο διάστημα και θα ολοκληρωθεί ο κύκλος με διήμερες εκδηλώσεις στον χώρο της Αγοράς, όπου και θα δημιουργηθεί περίπτερο προβολής παραγωγών.

Στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση το παρόν έδωσε και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος που εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για την εκδήλωση που ήταν μια ιδέα του αντιπροέδρου της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, Παναγιώτη Νινιού, και είχε την ομόφωνη στήριξη του Δ.Σ της Κεντρικής Αγοράς. “Να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για την αποψινή εκδήλωση στ’ Αλώνια, την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων με θέμα “αγροδιατροφή και αγροτουρισμός”, που έχει προγραμματίσει η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας. Η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας αναπτύσσεται διαρκώς, αποτελώντας σήμερα ένα σημείο αναφοράς όχι μόνο για το Δήμο μας αλλά και τη νότια Πελοπόννησο. Μια Κεντρική Αγορά που στέκεται δίπλα στον παραγωγό και που με τον τρόπο αυτό συμβάλει στο να έχουμε ποιοτικά αλλά και φθηνά προϊόντα για τους συμπολίτες μας”, είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Καλαμάτας. Χαιρετισμό έκανε κι ο Αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος. Παραβρέθηκε ο Πρέοδρος η Κ.Α.Κ. Γιάννης Δούβας και μέλη του Δ.Σ. , ο πρόεδρος των Αλωνιών Βασίλης Χριστόπουλος, του τοπικού Συλλόγου Απόστολος Μακρυγιάννης, επισκέπτες και κάτοικοι του χωριού. 

Όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση απόλαυσαν live cooking από τη chef Αδαμαντία Κωνσταντοπούλου, και δοκίμασαν τα εκλεκτά εδέσματα, όπως μπάμιες, μοσχαράκι, αλλά και φρεσκοκομμένο καρπούζι της περιοχής, που είχαν ετοιμάσει με φροντίδα τόσο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλωνίων όσο και το εστιατόριο “Χουλιάρας”, ενώ είχε προηγηθεί η ομιλία του Μιχάλη Νικολουδάκη, εκπροσώπου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιεράπετρας Κρήτης, ο οποίος αναφέρθηκε στα κοινά προβλήματα των αγροτών τόσο της Κρήτης όσο και της Μεσσηνίας, που είναι κυρίως το αυξημένο κόστος παραγωγής, η έλλειψη εργατών γης και η διαχείριση των υδάτων. Επίσης για το πετιμέζι και την παραγωγή του μίλησε η παραγωγός Ιωάννα Παναγιωτοπούλου, η οποία και πρόσφερε ζεστή φρέσκια μουσταλευριά σε όλους! Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χορό και τραγούδι.

To Top