Messinia Live

Εύκολη συνταγή για νόστιμα μελομακάρονα

Τα μελομακάρονα είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό που συνήθως φτιάχνεται κατά τη διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων. Ακολουθεί μια βασική συνταγή για μελομακάρονα:

Υλικά:

Οδηγίες:

  1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τα καρύδια, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
  2. Σε ένα δεύτερο μπολ, ανακατέψτε το αυγό, το ελαιόλαδο, το μέλι, τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό κρασιού και το μπέικιν πάουντερ.
  3. Συνδυάστε τα υγρά με τα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
  4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
  5. Φτιάξτε μικρές σφαίρες με τα χέρια σας και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.
  6. Ψήστε τα μελομακάρονα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα.
  7. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ετοιμάστε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι, θερμάνετε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι και τον χυμό πορτοκαλιού μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  8. Όταν τα μελομακάρονα είναι έτοιμα, αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς και κατόπιν βουτήξτε τα στο ζεστό σιρόπι.
  9. Αφήστε τα μελομακάρονα να απορροφήσουν το σιρόπι για περίπου 10-15 λεπτά.
  10. Σερβίρετε και απολαύστε τα νόστιμα μελομακάρονα!

Καλή απόλαυση!

Exit mobile version