ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δαβάκης: “Απαγορεύω στους γύφτους να με ψηφίζουν” – VIDEO

Δηλώσεις που θα συζητηθούν έκανε παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Ντίας Τζαννετέα και του Δημάρχου Σπάρτης Βαγγέλη Βαλιώτη, ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ, Θανάσης Δαβάκης, για τούς Ρομά.

Μιλώντας o βουλευτής της ΝΔ σε σχολείο της Παλαιοπαναγιάς του Δήμου Σπάρτης, για την πρόληψη και αντιμετώπιση τής παραβατικότητας, μεταξύ άλλων και των Ρομά, είπε: «Απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω».

Διαβάστε τα όσα είπε:

“Όσον αφορά στο πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. (…) Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας.

Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Για να μη λέμε για «πολιτικές» και «φοβόμαστε» και τις «ψήφους» και δεν συμμαζεύεται.

Εγώ απαγορεύω σε οποιονδήποτε από αυτούς κι αν έχετε κανάν γνωστό να του το πείτε αν με ψηφίζει να μην με ξαναψηφίσει. Από τους αθίγγανους. Να μην με ψηφίσουν εμένα”.

Τον λόγο για τον οποίο είπε τη φράση “απαγορεύω στους γύφτους να με ψηφίζουν” εξήγησε μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Δαβάκης.

Ο κ. Δαβάκης ανέφερε ότι προέβη σε αυτή τη δήλωση, απαντώντας σε έναν πολίτη που κατηγόρησε τους πολιτικούς ότι δεν κάνουν τίποτα για την εγκληματικότητα, που όπως υποστηρίζει ο κ. Δαβάκης προέρχεται κυρίως από τους Ρομά, γιατί φοβούνται μη χάσουν τις ψήφους που παίρνουν από αυτούς.
“Τον τελευταίο καιρό γίνονται διάφορες συγκεντρώσεις πολιτών, όπου καλούν τις τοπικές Αρχές. Κάποιος από τους πολίτες είπε ότι ‘δεν τους πειράζετε εσείς οι πολιτικοί γιατί φοβάστε τις ψήφους, που σας ψηφίζουν’. Σε απάντηση αυτής της προσβλητικής κατηγορίας έκανα τη συγκεκριμένη δήλωση, ότι απαγορεύω σε οποιονδήποτε κύριο εξ αυτών που νομίζει ότι εγώ τον καλύπτω επειδή με ψηφίζει, να με ψηφίσει”.
Τα τελευταία 2-3 χρόνια υπάρχει μια έντονη εγκληματικότητα, η οποία προέρχεται από αυτήν την τάξη, των λεγόμενων Ρομά. Η κατάσταση έχει ξεφύγει σε περιοχές κοντά στην Σπάρτη. Ο κόσμος έχει δεινοπαθήσει από την εγκληματικότητα που προέρχεται κυρίως από τους ανθρώπους αυτούς” πρόσθεσε.

Video από Flynews.gr

To Top