ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απομακρύνεται αύριο Κυριακή το κατασχεμένο σκάφος “Αlamir Mustafa”

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑNΕΛΚΥΣΗΣ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΟΥ “ALAMIR MUSTAFA”

Μια μεγάλη επιχείρηση ανέλκυσης θα στηθεί το πρωί της Κυριακής, ώστε να γίνει προσπάθεια απομάκρυνσης από το νερό, από εταιρία που ειδικεύεται σε τέτοιες περιπτώσεις, του κατασχεμένου λευκού ξύλινου σκάφους τύπου πασάρα “ALAMIR MUSTAFA” που μπάζει νερά τα τελευταία 24ωρα. 

Τελικά το βάρος του σκάφους οδήγησε το Λιμενικό Ταμείο να καλέσει εταιρία εκτός Μεσσηνίας και πάλι, αλλά επειδή το Σαββατοκύριακο, απαγορεύεται η κίνηση στις Εθνικές οδούς τεραστίων διαστάσεων οχημάτων και γερανών, εξασφαλίστηκε ειδική άδεια για να έρθουν και να επιχειρήσουν αύριο Κυριακή 23 Ιουνίου.

Η ανέλκυσή του είναι αρκετά δύσκολη γιατί το σκάφος είναι μεγάλο και βαρύ αλλά είναι και σε κακή κατάσταση.  

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περιμετρικά ειδικές απορροφητικές “πετσέτες”, ως πλέγμα, για την αποφυγή θαλάσσιας ρύπνασης και η Πυροσβεστική έχει αναλάβει να αντλεί τα νερά.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε στην κάμερα του Messinialive o Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σαράντος Μαρινάκης. 

 

To Top