Επιτέλους σταθερά πάνω από 0.50 λεπτά για τον παραγωγό φέτος η τιμή, τιμή που αξίζει να καλλιεργείς – Αυξημένη η ζήτηση της πρώιμης πατάτας λόγω Πάσχα σε Ελλάδα κι εξωτερικό
Χωρίς προβλήματα, με εξαιρετικές συνθήκες και τιμή τουλάχιστον 0.10 λεπτά παραπάνω από πέρσι ξεκίνησε εδώ και 2 εβδομάδες η συγκομιδή, συσκευασία και προώθηση προς τις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού, κυρίως της Πολωνίας, η εαρινή Μεσσηνιακή πατάτα του Μπουρνιά Καλαμάτας.
Μιλώντας στο Messinialive ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εξαγωγικής εταιρίας Agrexpo με πολυετή πείρα στον χώρο, Γιώργος Γκούμας, επεσήμανε πως πράγματι φέτος είναι μια καλή χρονιά αφού η τιμή στον παραγωγό έχει κλειδώσει στα 0.55 λεπτά το κιλό, η ποιότητα είναι άριστη και με βάση το γεγονός ότι η Αχαΐα λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων τον Δεκέμβριο έχει φυτέψει πολύ αργότερα, τα πράγματα φέτος είναι ευχάριστα για τους παραγωγούς της Μεσσηνίας αλλά και τους καταναλωτές. Η ζήτηση λόγω της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα καθημερινά ανεβαίνει, και η χρονιά είναι καλή και πολύ ενδιαφέρουσα.
Η προσφορά θα ανέβει μετά τις 5 Μαΐου και εκεί θα κριθεί και η διαμόρφωση της τιμής, η οποία αναμένεται ξεκίνησε στα 55 λεπτά για όλα τα μεγέθη και θα παραμείνει έτσι μέχρι το Πάσχα. Οι παραγωγοί είναι ικανοποιημένοι από την απόδοση ανά στρέμμα και με την τρέχουσα τιμή. Τόνισε πως πρέπει να ενθαρρύνουμε τους παραγωγούς να διατηρήσουν την παραγωγή, παρά τις δυσκολίες, αφού οι αγορές περιμένουν την ανοιξιάτικη πατάτα Μεσσηνίας που φημίζεται για τη φρεσκάδα, τη νοστιμιά και την πλούσια γεύση της. Είναι τραγανή, αρωματική και ιδανική για βραστή, τηγανητή ή ψητή – μια γνήσια γευστική εμπειρία της ελληνικής γης.
Υπάρχει ανάγκη συνεννόησης με τους παραγωγούς στην τιμή με αντικειμενικά κριτήρια, ευχαριστώντας τους παραγωγούς για την προσπάθεια και ευχήθηκε σε όλους Καλή Ανάσταση με υγεία.
Ο παραγωγός Δημήτρης Δουρούμης τόνισε πως “η πατάτα είναι φέτος πολύ καλή κι ο παραγωγός θα ικανοποιηθεί και θα βρει την δύναμη να καλλιεργήσει και πάλι, αφού οι καιροί είναι δύσκολοι”.
