MESSINIA PLUS

Αίολος Καλαμάτας: Δημιουργία τμήματος παράκτιας κωπηλασίας στην Καλαμάτα ζήτησε ο Βγενής από Βρούτση

Στην Ελλάδα κάθε χρόνο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης CMAS

Συνάντηση εργασίας ΝΑΣ ΑΙΟΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ με Υφυπουργό Αθλητισμού  Γιάννη Βρούτση

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑΣ ΑΙΟΛΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Εκπρόσωποι του ΔΣ του Συλλόγου μας συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ιωάννη Βρούτση με αφορμή τον απολογισμό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ελεύθερης Κατάδυσης CMAS 2024 που συνδιοργάνωσε ο Σύλλογος μας και που έλαβε μέρος στην Καλαμάτα από 3 έως 12 Οκτωβρίου 2024. Αφού τον ευχαρίστησαν για την εμπιστοσύνη του προς το σωματείο μας, έθεσαν απο κοινού τις παρατηρήσεις τους για να πετύχουμε ακόμα καλύτερες διοργανώσεις στο μέλλον. Ο Υπουργός ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ ότι μετά από συμφωνία του Υπουργείου με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ελεύθερης Κατάδυσης θα πραγματοποιείται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης CMAS κάθε χρόνο στην Ελλάδα με επικρατέστερες περιοχές την νότια Πελοπόννησο (Καλαμάτα), την δυτική Ελλάδα (Αστακός) και τα νησιά του Αιγαίου (Αμοργός), όπως επίσης ότι θα καθιερωθούν ένας αγώνας παγκόσμιου κυπέλλου ελεύθερης κατάδυσης και ένας διεθνής αγώνας ελεύθερης κατάδυσης πισίνας στην Ελλάδα.
Συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεχής και άμεση επικοινωνία με το γραφείο του για τον προγραμματισμό των επόμενων πρωταθλημάτων και εν όψει της δημιουργίας οργανωτικής επιτροπής υπό την ομπρέλα του υπουργείου που θα χειρίζεται στο εξής τις διοργανώσεις αυτής της παγκόσμιας εμβέλειας.
Επίσης στην συνάντηση τέθηκε το θέμα δημιουργίας τμήματος παράκτιας κωπηλασίας στον Σύλλογο μας και ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι σε συνεργασία με την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία θα διαθέσει αρχικό αθλητικό υλικό (σκάφος και εργόμετρα) για την ανάπτυξη αυτής της ανερχόμενης αθλητικής δραστηριότητας.

Ο Προέδρος κ. Βγενής Χάρης και η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου κ. Γρηγοριάδου Ελπίδα μας ευχαρίστησαν τον κ. Βρούτση για τις παροχές και απένειμαν τιμητική πλακέτα εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ελεύθερης Κατάδυσης CMAS καθώς και ένα καλάθι με μεσσηνιακά προϊόντα προσφορά του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

To Top