
Μια οποιαδήποτε διατροφή δεν προκαλεί, ούτε θεραπεύει τον καρκίνο. Αλλά μπορούμε να μειώσουμε τους κινδύνους, διότι ορισμένα τρόφιμα, χάρη στις αντιοξειδωτικές τους δράσεις, προστατεύουν περισσότερο από άλλα.
Ο διάσημος ογκολόγος Νταβίντ Καγιάτ, διευθυντής σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία του κόσμου, το Pitié-Salpêtrière του Παρισιού, έγινε περισσότερο γνωστός στο ευρύ κοινό από τη στιγμή που άρχισε να εξηγεί αναλυτικά τι πρέπει να τρώει και να μην τρώει κάποιος.
Αυτή είναι η λίστα των τροφίμων που προτείνει ότι πρέπει να τρώμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο καρκίνου:
-Ρόδι
-Πράσινο τσάι
-Κουρκουμάς
-Καφές
-Ντομάτες
-Αβγό και ψωμί ολικής
-Μπρόκολο και λάχανο
-Μικρά ψάρια, όπως σαρδέλες, σκουμπρί, γαύρος και ρέγκες
-Κόκκινο κρασί με μέτρο
Προς αποφυγή: όλα τα τρόφιμα που έχουν παραψηθεί ή καεί.
Πηγή:Tastyday.gr
