ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία αγροτών στον Μπουρνιά λόγω κακής συντήρησης των αποστραγγιστικών

Αγρότες και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Μπουρνιά, έκαναν το μεσημέρι επίσκεψη στο ΓΟΕΒ για να διαμαρτυρηθούν για τις ζημιές που υπέστη η περιοχή και κυρίως οι αγροτικές καλλιέργειες, λόγω “κακής συντήρησης του δικτύου που αποστραγγίζει τα νερά“, όπως τόνισαν.  
Την ώρα που η κακοκαιρία συνεχιζεται και ήδη είναι σε ισχύ έκτακτο δελτίο έντονων φαινομένων.

“Ολα τα χαντάκια είναι βουλωμένα”

Υπάρχει πρόβλημα, αλλά βελτιώθηκε η κατάσταση

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Messinialive,  πράγματι τα ποτάμια δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση ομολογουμένως αλλά σε πολύ καλύτερη από πέρυσι. Το αντλιοστάσιο δεν σταμάτησε καθόλου τις τελευταίες ημέρες, ενώ δουλεύουν ασταμάτητα και οι δυο αντλίες, σε αντίθεση με πέρυσι που δούλευε μόνο η μια και αυτή έπαθε βλάβη. Η Λυγδού με παρεμβάσεις καλυτέρεψε και η στάθμη έπεσε χαμηλά.

Ο χάνδακας Μουτελάκη είναι γεμάτος λόγω των μεγάλων υδάτινων φορτίων που καταλήγουν σε αυτόν.  Εκεί η στάθμη είναι ψηλά και πράγματι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αν ανέβει.

Η απόληξη της Λυγδού που καταλήγουν τα νερά από τον Μουτελάκη μέσω αντλιοστασίου στην θάλασσα, είναι καθαρή, αφού πέρυσι έγινε παρέμβαση εκεί από την Περιφέρεια.

Ήδη δουλεύει και έξτρα εξωτερική αντλία. Στον ΓΟΕΒ επιχειρούν δυο μηχανήματα εδώ και τρεις ημέρες και είναι σε επιφυλακή.

To Top