Yποδομές

Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας: 27.000 παραπάνω εισιτήρια το φετινό καλοκαίρι λόγω της γραμμής Φιλοξένια-Μαντίνεια

ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2018

Αυτά είναι τα χειμερινά δρομολόγια της γραμμής 7

Ο πίνακας δρομολογίων της χειμερινής περιόδου 2018-2019 των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας εισάγεται προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την προσεχή Πέμπτη 25 Οκτωβρίου στις 20.00. Η νέα γραμμή Φιλοξένια-Μικρή Μαντίνεια που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς στις 10 Ιουλίου τη φετινή χρονιά, φαίνεται να μακροημερεύει, καθώς η επιβατική κίνηση που καταγράφηκε την καλοκαιρινή περίοδο αλλά και τον Σεπτέμβριο ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική.

Το γεγονός ότι η γραμμή κρατάει τις καθημερινές όλα τα δρομολόγιά της, όπως τους καλοκαιρινούς μήνες, δείχνει την αυξημένη επιβατική κίνηση που υπάρχει, καθώς πολλοί μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών αυτών και μαθητές εξυπηρετούνται σε καθημερινή βάση τόσο για τις δουλειές τους στην Καλαμάτα, όσο και για τα φροντιστήριά τους. Όπως δηλώνει στο MessiniaLive ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας, Θανάσης Πατικόπουλος, η γραμμή κινήθηκε όλη τη θερινή σεζόν πάρα πολύ καλά, ξεπέρασε τις προσδοκίες, με αποτέλεσμα να αυξηθούν και τα συνολικά εισιτήρια της καλοκαιρινής σεζόν, συγκριτικά με εκείνα της καλοκαιρινής περιόδου του 2017.

Η θεαματική αυτή αύξηση οφείλεται κατά κύριο λόγο στη νέα γραμμή Φιλοξένια- Μ.Μαντίνεια, που ξεκίνησε μέσα στον Ιούλιο και μέχρι και τέλος Σεπτεμβρίου η επιβατική κίνηση ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική. Βεβαίως, την τρέχουσα περίοδο η κίνηση έχει μειωθεί, ωστόσο, σύμφωνα με τον Θανάση Πατικόπουλο, δεν θα μειώσουν τη συχνότητα των δρομολογίων της γραμμής τις καθημερινές, καθώς στόχος τους πάνω απ’όλα είναι η εξυπηρέτηση του κόσμου της περιοχής.

Έτσι, όπως φαίνεται και από τον πίνακα των χειμερινών δρομολογίων, η γραμμή συνεχίζει κανονικά με 15 δρομολόγια τις καθημερινές, από τις 7.20 το πρωί μέχρι και τις 22.00 το βράδυ, ανά μία ώρα. Το Σάββατο τα δρομολόγια μειώνονται σε 7, ξεκινώντας από τις 7.50 το πρωί μέχρι και τις 22.00 το βράδυ, και τις Κυριακές τα δρομολόγια είναι 5, με το πρώτο στις 07.50 και το τελευταίο στις 21.10 από Μικρή Μαντίνεια.

Μαίρη Περδικέα

Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας: 27.000 παραπάνω εισιτήρια το φετινό καλοκαίρι λόγω της γραμμής Φιλοξένια-Μαντίνεια
To Top