Το δικό μου Σχολείο

10o Δημοτικό Καλαμάτας: Τα παιδιά απόλαυσαν θερινό σινεμά στο προαύλιο του σχολείου τους

Μια βραδιά θερινού σινεμά είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι που βρέθηκαν χθες βράδυ στο προαύλιο του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων της Σχολικής Βιβλιοθήκης του Σχολείου.

Οι μαθητές και μαθήτριες του 10ου Δημοτικού μαζί με τους γονείς τους παρακολούθησαν την ταινία “Κάντ’το όπως ο Μπέκαμ” μια βρετανική κωμωδία που αναφέρεται σε μια ινδή μαθήτρια-ταλέντο στο ποδόσφαιρο, τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα της κοινωνίας ιδωμένα μέσα από έναν χιομοριστικό τρόπο, περνώντας μηνύματα στα παιδιά για πείσμα, πίστη και επιμονή στα όνειρά τους, τα οποία και δεν πρέπει να εγκαταλείπουν, όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες.

Το Messinialive βρέθηκε και κατέγραψε την ευχάριστη και πρωτότυπη βραδιά, αφού το προαύλιο του σχολείου μετατράπηκε για λίγο σε θερινό σινεμά, συνεπαίρνοντας τους μικρούς μαθητές που παρακολουθούσαν την ταινία στον χώρο του σχολείου τους, έχοντας τη δυνατότητα να απολαύσουν μια δωρεάν κινηματογραφική βραδιά κάτω από τα αστέρια.

130 ΣΑΚΟΥΛΑΚΙΑ ΠΟΠ-ΚΟΡΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Από νωρίς το απόγευμα στο προαύλιο του σχολείου είχαν παραταχθεί τα καρεκλάκια για τους μαθητές, η μηχανή του ποπ-κορν έβγαζε επί τόπου άφθονο και ζεστό ποπ-κόρν για όλους, που μοιράστηκε σε χάρτινα σακουλάκια σε όλα τα παιδιά, ενώ για τους μεγάλους υπήρχε διαθέσιμος πασατέμπος και λιόσποροι -μια νοσταλγική νότα θερινού σινεμά- που επίσης μοιράστηκε σε σακουλάκια πριν την έναρξη της προβολής. Ο Σύλλογος Γονέων, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου και εθελοντές, αλλά και οι ίδιοι οι μαθητές βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η θερινή προβολή.

Όπως μας δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου Γιάννης Χριστόπουλος, η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της Σχολικής Βιβλιοθήκης που έχει ξεκινήσει εδώ και 2 χρόνια με απώτερο σκοπό την παρότρυνση και τη συμμετοχή των παιδιών σε πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες.

Η υπεύθυνη της Σχολικής Βιβλιοθήκης, Παναγιώτα Παπανικολάου μας μίλησε για τη σημασία της ανάδειξης της φιλαναγνωσίας, ενώ η κα Θεοχάρη έκανε έναν απολογισμό του έργου και όσων επιτεύχθηκαν μέσα στη χρονιά στη Σχολική Βιβλιοθήκη.

To Top