Τροφή για σκέψη

Μπασακίδης για Τέντα: “Αναμενόμενο το περιστατικό τραυματισμού του αθλητή”

ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΚΑΙΡΟΣ, ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΚΑΙ Ο…ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΗΣ

“Αναμενόμενο” χαρακτήρισε το περιστατικό τραυματισμού αθλητή στην Τέντα κατά τη διάρκεια αγώνα, ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης, όταν ρωτήθηκε σχετικά από τη δημοτική σύμβουλο Μαρία Βεργινάδη.

“Είναι γνωστή η κατάσταση του πανιού, είναι γνωστή όμως και η υποχρέωση των οργανωτών των αγώνων τι θα πρέπει να κάνουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Κάτι το οποίο εκείνη τη στιγμή δεν έγινε. Διότι περάσαμε έναν ολόκληρο χειμώνα με παρόμοιες καιρικές συνθήκες, όπου η συμπεριφορά των διοργανωτών ήταν ανάλογη και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα”.

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Μπασακίδης, θεωρώντας προφανώς συνυπεύθυνους για τον τραυματισμό του νεαρού αθλητή τον κακό καιρό και τη συμπεριφορά των διοργανωτών που δεν ήταν “ανάλογη”. Ο Πρόεδρος του αθλητικού φορέα του Δήμου Καλαμάτας δεν προσδιόρισε τι ακριβώς εννοούσε λέγοντας “είναι γνωστή και η υποχρέωση των οργανωτών των αγώνων, τι θα πρέπει να κάνουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις”. Εννοούσε να σφουγγαρίζουν το δάπεδο, όσο βρέχει; Να το στεγνώνουν κατά τη διάρκεια των αγώνων, ώστε να διαφυλάττουν τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών;
Και ποιά είναι η υποχρέωση του Δήμου στον δημοτικό αθλητικό χώρο του οποίου διεξάγονται κάθε φορά οι αγώνες; Δεν είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να διαφυλάξει την ακεραιότητα των αθλητών, διατηρώντας ασφαλείς τους αθλητικούς χώρους στους οποίους επιτρέπει να διεξάγονται αγώνες;

Εάν συμβεί κάτι ποιό σοβαρό ποιός θα έχει την ευθύνη, αυτοί που διοργανώνουν τον αγώνα ή αυτοί που επιτρέπουν τη χρήση δημοτικών αθλητικών χώρων παρόλο που δεν καθίστανται ασφαλείς όταν βρέχει;

Είναι πολύ εύκολη η μετάθεση ευθυνών. Είναι πολύ εύκολο να λέμε ότι για τους τραυματισμούς των αθλητών από την ολισθηρότητα του δαπέδου φταίει ο κακός καιρός, το κακό πανί, και οι διοργανωτές των αγώνων που δεν σφουγγάριζαν και δεν στέγνωναν όπως έπρεπε το δάπεδο. Φταίει και ο Χατζηπετρής λοιπόν για την κατάσταση στην Τέντα…

Η αντικατάσταση του καλύμματος της Τέντας θα ξεκινήσει καλώς εχόντων των πραγμάτων, Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος στις 2 Μαϊου, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας.
Όπως δήλωσε ο Νίκος Μπασακίδης: “Το πανί είναι έτοιμο. Είχαμε σχεδιάσει τα Χριστούγεννα την αντικατάστασή του, κάτι που δεν έγινε και για λόγους που οι ομάδες ζήτησαν. Τώρα είμαστε έτοιμοι μετά από πολλά χρόνια, με χρήματα του Δημοτικού προϋπολογισμού, είμαστε έτοιμοι, και τον Μαϊο μήνα θα ξεκινήσουν οι εργασίες αντικατάστασης. Οι καιρικές συνθήκες δεν προσδιορίζονται, δεν είναι προβλέψιμες ανά μήνα. Οι χειρότερες καιρικές συνθήκες είναι οι ανοιξιάτικες. Ελπίζω ότι δεν θα έχουμε ζητήματα και προβλήματα στις εργασίες που θα κάνουμε. Ίδωμεν…”

Να υπενθυμίσουμε επίσης, ότι λίγες ημέρες πριν λήξει η σύμβαση (3/2/2018) με την ανάδοχο εταιρεία που έχει αναλάβει την αντικατάσταση του καλύμματος, προτάθηκε (18/1/2018) από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου στην Οικονομική Επιτροπή- και εγκρίθηκε- η παράταση για 150 ημέρες της έναρξης των εργασιών αντικατάστασης, λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Έτσι δόθηκε νέα προθεσμία έως τις 3 Ιουλίου για την ολοκλήρωση των εργασιών.
Δείτε εδώ την εισήγηση των Τεχνικών Υπηρεσιών προς την Οικονομική Επιτροπή και τους λόγους που επικαλούνται:
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΕΝΤΑ

Μάλιστα, όπως είχε δηλώσει και αρχές Δεκεμβρίου ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας: “Απρίλιο-Mάιο θα αλλάξει τελικά το πανί που καλύπτει το κλειστό γυμναστήριο της Τέντας. Ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο δεν δίνει εγγύηση για την ασφάλεια από τις καιρικές συνθήκες για το παρκέ, κάτι που σημαίνει ότι αδυνατεί να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας για να προστατευθεί το ξύλινο πάτωμα και να μην σημειωθεί ολοσχερής καταστροφή μετά από μία βροχή”.

Μαίρη Περδικέα

Διαβάστε και αυτό:

Νίκας: “Απρίλιο – Μάιο η αλλαγή της Τέντας”

To Top