ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ – ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Χ.ΚΑΝΕΛΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – Χ.ΡΗΓΑΝΑΣ
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ – ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ
Το Σάββατο 14/12 από 17.00 -21.00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης των δύο καλλιτεχνών στον Πύργο Μυστρά, στην πόλη του Μυστρά, στην Λακωνία.
Η έκθεση αυτή θα είναι η συνέχεια της συνομιλίας τους στην Καρδαμύλη το καλοκαίρι 2024 ανανεωμένη με καινούργια έργα τους .
Ο διάλογος μεταξύ φόρμας και χρώματος συνεχίζεται .
Η συνομιλία δύο ανθρώπων με το ονειρικό και το γήινο, το χθόνιο και το ουράνιο και οι μεταξύ τους διαφορετικές ομοιότητες με τον τρόπο που αναζητούν το φως και την αθανασία .
Η έκθεση θα παραμείνει μέχρι 10/1/25 .
Χρήστος Ρηγανάς
Ο Χρήστος Ρηγανάς Σπούδασε γλυπτική στην Α.Σ.Κ.Τ (1963-1968). Έργα του Μνημειακής και Εικαστικής γλυπτικής βρίσκονται σε 25 πόλεις της Ελλάδας και στην Κύπρο, όπως επίσης και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συμμετείχε σε οκτώ ατομικές εκθέσεις και πολλές ομαδικές και διεθνείς εκθέσεις. Έχει διακριθεί σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς με πρώτα, δεύτερα και τρίτα βραβεία και επαίνους. Το 2022 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών (με το βραβείο της τάξεως των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών για το εικαστικό του έργο και την προσφορά του στην Τέχνη.
Χριστιάνα Κανελλακοπούλου
Η Χριστιάνα Κανελλακοπούλου σπούδασε σε σχολές Καλών Τεχνών στην Αγγλία στο Croydon Art College και στο Canterbury Art & Design. Συμμετείχε σε ομαδικές εκθέσεις, και σε μια σειρά από ατομικές: 2010 Ατομική έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, 2011 Ατομική έκθεση στην Εθνική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, 2019 Ατομική έκθεση στο Αρκαδικό Πανεπιστήμιο Αθήνα, 2022 Ατομική έκθεση Γκαλερί Α49, Καλαμάτα , 2024 ΔΙΆΛΟΓΟΣ Καρδαμύλη
