MESSINIA PLUS

Έφτασε στην Καλαμάτα το χριστουγεννιάτικο δέντρο-Μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς του από το Νεοχώρι Ταϋγέτου

Έφτασε στην Καλαμάτα το έλατο που θα είναι το φετινό χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης. Το έλατο ύψους 15 μέτρων, και ηλικίας 40 ετών, ήρθε από το Νεοχώρι Ταϋγέτου, σε υψόμετρο 1.182 μ., στα όρια με τον Νομό Αρκαδίας, μετά από μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε από το πρωί για την κοπή του και τη μεταφορά του με νταλίκα-πλατφόρμα. Η μεταφορά κράτησε πάνω από 4 ώρες, αφού το δέντρο κόπηκε και φορτώθηκε με γερανό στη νταλίκα, και με πολλή προσοχή δέθηκαν τα κλαδιά του, ώστε να έρθει άθικτο στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Κατά τη μεταφορά του συνοδευόταν από δύο περιπολικά της Αστυνομίας, και της Δημοτικής Αστυνομίας Καλαμάτας, ώστε να μεταφερθεί  με ασφάλεια. Το δέντρο θα τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία σε βάση που ήδη μπήκε σήμερα. Την επιχείρηση συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Παντελής Δρούγας.

 

Τα ξημερώματα θα τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας

Η επιχείρηση εγκατάστασής του θα γίνει στις 5 τα ξημερώματα ώστε να μην υπάρχει όχληση στην κίνηση της πόλης, και θα παραμείνει εκεί όλο το διάστημα των εορτών. Αν και οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν την 29η Νοεμβρίου ως μέρα άφιξης του χριστουγεννιάτικου δέντρου, τελικά αποφασίστηκε να γίνει νωρίτερα η τοποθέτησή του, ώστε να υπάρχει χρόνος να στολιστεί κατάλληλα, καθώς λόγω του ύψους του θα απαιτηθεί γερανός και για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του.  Μετά από 14 χρόνια η Καλαμάτα θα έχει και πάλι φυσικό δέντρο χριστουγεννιάτικο, που θα στολίσει την κεντρική πλατεία και θα δώσει εορταστικό κλίμα εν όψει Χριστουγέννων. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα φωταγωγηθεί την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου.

Η απόφαση για αντικατάσταση του τεχνητού δέντρου-κώνου- δημιουργίας του Εικαστικού τομέα της ΦΑΡΙΣ και του Παναγιώτη Λαμπρινίδη, που κοσμούσε εδώ και 14 χρόνια την κεντρική πλατεία Καλαμάτας- αποσύρεται, καθώς είχε φθορές, αλλά και υπήρχε η ανάγκη για μια ανανέωση στο χριστουγεννιάτικο σκηνικό της πλατείας. Η απόφαση για φυσικό δέντρο τα Χριστούγεννα, είχε ληφθεί αρκετό καιρό πριν στις συσκέψεις του Δήμου Καλαμάτας και της ΦΑΡΙΣ, και πλέον οριστικοποιήθηκε με απόφαση του Δ.Σ. της ΦΑΡΙΣ.  Το κόστος εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 20.000 ευρώ περίπου, καθώς πέρα από την αγορά από φυτώριο ιδιώτη και την μεταφορά και τοποθέτηση του δέντρου που θα κοστίσει 2.000 ευρώ, περιλαμβάνεται και η βάση στήριξής του με κόστος 15.500 ευρώ, που είναι και το κύριο κόστος του δέντρου. Επίσης ο φωτισμός και στολισμός του αναμένεται να φτάσει τα 2.000 ευρώ. Ωστόσο, τόσο η βάση όσο και ο στολισμός θα παραμείνουν και τα επόμενα χρόνια, οπότε δεν θα ξοδευτούν και πάλι χρήματα για αυτές τις δαπάνες. Τα επόμενα χρόνια το κόστος θα περιορίζεται μόνο στην αγορά, μεταφορά, και τοποθέτηση του δέντρου, δηλαδή, στις 2.000 ευρώ περίπου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ

Viber-2024-11-23-14-27-19-787

Viber-2024-11-23-14-27-19-855

Viber-2024-11-23-14-27-19-948

Viber-2024-11-23-14-27-20-151

Viber-2024-11-23-14-27-20-229

Viber-2024-11-23-14-27-20-343

Viber-2024-11-23-14-27-20-425

Viber-2024-11-23-14-27-20-488

Viber-2024-11-23-14-27-20-606

Διαβάστε και αυτό:

Αλλάζει το σκηνικό για τα Χριστούγεννα στην Καλαμάτα: Έλατο ύψους 15 μέτρων έρχεται στην κεντρική πλατεία!

To Top