Επί Σκηνής

Με ομόφωνη απόφαση επικύρωσε το Δ.Σ. της “Φάρις” τον Φίλιππο Σοφιανό ως νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕΚ

Με ομόφωνη απόφασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε. “Φάρις” του Δήμου Καλαμάτας επικύρωσε σήμερα, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024 την απόφαση της Επιτροπής Αξιολόγησης για τον νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την απόφαση, νέος καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας αναλαμβάνει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Φίλιππος Σοφιανός, ο οποίος και συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στην μοριοδότηση που έγινε βάσει του βιογραφικού, της επαγγελματικής εμπειρίας, των προτάσεων που υπέβαλλε για το ΔΗΠΕΘΕΚ και της προσωπικής συνέντευξης, που ήταν προαπαιτούμενα σύμφωνα με την προκήρυξη.

Συνολικά υπεβλήθησαν 14 υποψηφιότητες για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας.

Η θητεία τού νέου καλλιτεχνικού Διευθυντή, σύμφωνα με την προκήρυξη,  είναι για έναν συν ένα χρόνο. Η απόφαση του Δ.Σ. της Κ.Ε. “Φάρις” θα προωθηθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού για την υπογραφή του Υφυπουργού, όπως προβλέπεται σχετικά.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

O Φίλιππος Σοφιανός γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1957. Μεγάλωσε και σπούδασε στην Αθήνα.  Το 1977 εισήχθη με υποτροφία στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, όπου και αποφοίτησε το 1980. Παράλληλα κάνει σπουδές Xορού, Κινησιολογίας και Μουσικής. Από το 1980 δουλεύει διαρκώς ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και  την τηλεόραση.

Κατά τα έτη 1996-1997 ζει στην Φλωρεντία της Ιταλίας, όπου ασχολείται με την δισκογραφία και εκδίδει το πρώτο του CD με τίτλο «ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ». Από το 2011 μέχρι το 2017 εγκαθίσταται και  εργάζεται στην Λευκωσία της Κύπρου

Συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους σκηνοθέτες, σκηνογράφους και παραγωγούς  του Ελλαδικού και του Κυπριακού χώρου. Όχι μόνον ως ηθοποιός, αλλά και ως παραγωγός, βοηθός σκηνοθέτης, μουσικός επιμελητής,  χορογράφος και light designer.

Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και επί δεκαετία αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών Δικαιωμάτων των ηθοποιών, «ΔΙΟΝΥΣΟΣ».

Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Ιταλικά. Είναι αυτοδίδακτος μουσικός και παίζει πιάνο, κιθάρα και ηλεκτρικό μπάσο.

Διαβάστε και αυτό:

ΔΗΠΕΘΕΚ: Νέος καλλιτεχνικός Διευθυντής ο Φίλιππος Σοφιανός

To Top