Το δικό μου Σχολείο

Με επιτυχία η Σεισμική Άσκηση Ετοιμότητας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Τρεις τουλάχιστον ασκήσεις έκτακτης ανάγκης διοργανώνει κάθε χρόνο το Σχολείο

Σήμερα, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση σεισμικών φαινομένων, με τη συμμετοχή όλων των μαθητών. Κάθε χρόνο, το σχολείο μας εφαρμόζει και βελτιώνει ένα εξειδικευμένο σχέδιο ετοιμότητας, υπό την ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων, και διοργανώνονται τουλάχιστον τρεις ασκήσεις έκτακτης ανάγκης.

Το σχέδιο περιλαμβάνει προληπτικές ενέργειες πριν τον σεισμό, κατανομή αρμοδιοτήτων στο προσωπικό, οδηγίες για τη διάρκεια και την ολοκλήρωση της σεισμικής δόνησης, καθώς και τον καθορισμό σημείων συγκέντρωσης των μαθητών.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής άσκησης, με την καθοδήγηση των δασκάλων και τη συμβολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υπό την επίβλεψη του Πυραγού Ιωάννη Κυρίτση, οι μαθητές ακολούθησαν τις οδηγίες και συγκεντρώθηκαν στους προκαθορισμένους χώρους.

Στη συνέχεια, έγινε ενημέρωση στην αίθουσα εκδηλώσεων για τους σεισμικούς κινδύνους και τους τρόπους προστασίας από τον Πυραγό, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Σχολείου από τον Διευθυντή Δημήτρη Σταματόπουλο.

To Top