ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χανδρινός: “Διακοσμητικός ο ρόλος της τουριστικής επιτροπής”

Τι αναφέρει ο Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας της παράταξης Τζαμουράνη, Σπύρος Χανδρινός

“Η τουριστική ανάπτυξη θα έπρεπε να αποτελεί βασική παράμετρο για την ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας με δεδομένα τα συγκριτικά και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της πόλης μας!
Δυστυχώς έχει αποδειχθεί ότι μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή ουδέποτε έθεσε σε προτεραιότητα πολιτικές και δράσεις που να βασίζονται σε ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό που θα στοχεύει στην προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος και θα θέτει συγκεκριμένους στόχους και μετρήσιμα αποτελέσματα!

Στην έναρξη της νέας δημοτικής θητείας, ο κύριος Βασιλόπουλος, αφού παραδέχθηκε την υστέρηση δράσεων προβολής του προηγούμενου έτους, δήλωσε πως θα συσταθεί μία διευρυμένη γνωμοδοτική επιτροπή που θα συζητά και θα εισηγείται στην δημοτική αρχή θέματα που θα αφορούν την τουριστική ανάπτυξη. Στην επιτροπή εκτός από δημοτικούς συμβούλους, εκπροσώπους των παρατάξεων, συμμετέχουν και εκπρόσωποι φορέων και πολίτες της πόλης.

Δυστυχώς για ακόμη μία φορά οι δηλώσεις του κυρίου Δημάρχου, στερούνταν περιεχομένου και αποδείχθηκαν απλά πολιτικός τακτικισμός για να αποφύγει την έντονη κριτική για το ανύπαρκτο έργο του στο συγκεκριμένο τομέα.
Η επιτροπή θα έπρεπε να συνεδριάζει, να ανταλλάσει απόψεις και να γνωμοδοτεί για ολοκληρωμένες και συνδυασμένες δράσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να προβληθεί και να αναδειχθεί η Καλαμάτα ως τουριστικός προορισμός, καλύπτοντας τον χαμένο χρόνο!

Αντί αυτού, τα μέλη της επιτροπής πληροφορούνται «κατόπιν εορτής» από τα δελτία τύπου του δημάρχου και των συνεργατών του τις μικρές και κατακερματισμένες δράσεις για την προβολή της Καλαμάτας, χωρίς αυτές να συζητηθούν στην επιτροπή και χωρίς φυσικά να περιλαμβάνονται σε έναν συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό! Η δημοτική αρχή γυρίζει την πλάτη και αγνοεί όχι μόνο τις απόψεις των δημοτικών συμβούλων που συμμετέχουν στην δήθεν γνωμοδοτική επιτροπή αλλά κυρίως των εκπροσώπους των επιχειρηματιών, των φορέων και των πολιτών που αποτελούν μέλη της!

Το αποτέλεσμα; Πριν ακόμα συμπληρώσουμε ένα χρόνο, οι συνεδριάσεις της επιτροπής να στερούνται ουσίας (αφού αντί τα μέλη της να γνωμοδοτούν, απλά ενημερώνονται για ειλημμένες αποφάσεις), ενδιαφέροντος, απαρτίας μελών (πολύ μειωμένη συμμετοχή, όπως είναι επόμενο) καθώς και στοιχειώδους δομής και οργάνωσης (π.χ. έλλειψη πρακτικών).

Η παρακμιακή πολιτική συνεχίζεται εκ μέρους της δημοτικής αρχής στο τομέα της τουριστικής ανάπτυξης! Οι αλλαγές στον τουρισμό δεν έρχονται με πανηγυρισμούς και “διθυραμβικές” δηλώσεις για ανούσιες δράσεις που δεν έχουν αποτελέσματα και καλύπτουν μόνο τις επικοινωνιακές ανάγκες της δημοτικής αρχής!
Θα πρέπει να αλλάξει άμεσα νοοτροπία η δημοτική αρχή και να εμπιστευτεί την επιτροπή τουρισμού να επιτελέσει τον πραγματικό της ρόλο. Διαφορετικά, το μέλλον προβλέπεται ιδιαίτερα ζοφερό και σε στον τομέα του τουρισμού!”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

To Top