Μουσική

“Μεγάλοι Έλληνες Συνθέτες”: Εμβληματικά τραγούδια Θεοδωράκη, Χατζιδάκη, Ξαρχάκου από τον συνθέτη μπουζουκιού Βαγγέλη Τρίγκα

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η “ΟΡΧΗΣΤΡΑ-ΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ”

Ο σπουδαίος σολίστας και συνθέτης του μπουζουκιού Βαγγέλης Τρίγκας , το Σάββατο 2 Νοεμβρίου και ώρα  21:00 παρουσιάζει την μουσική παράσταση ‘’ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ’’ ,στο χώρο του συλλόγου’’ Ορχήστρα – Χώρος Πολιτισμού’’ ,στην Αρχαία Μεσσήνη.

Στην παράσταση θα ακουστούν εμβληματικά τραγούδια των μεγάλων μας συνθετών (Χατζιδάκης,Θεοδωράκης,Ξαρχάκος κ.α).Μαζί του και τρεις εκπληκτικοί καλλιτέχνες.Η Μαργαρίτα Καραμολέγκου στο τραγούδι , ο Αντώνης Σίδερης στην κιθάρα και ο Ηλίας Μώρος στο μπάσο.

Ο Βαγγέλης Τρίγκας είναι σολίστας, συνθέτης, καθηγητής μπουζουκιού και μελετητής της Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής. Στη μακρόχρονη καριέρα του, έχει κάνει πολυάριθμες μουσικές συνεργασίες, έχει γράψει και εκδώσει 42 σχετικά μουσικά βιβλία  με κορυφαία τη “Μέθοδο για τρίχορδο μπουζούκι” και τη “Μέθοδο για τετράχορδο Μπουζούκι”, διοργανώνει σεμινάρια για το μπουζούκι, έχει ηχογραφήσει πέντε προσωπικούς δίσκους και δίνει μουσικές παραστάσεις στη Ελλάδα και το εξωτερικό με το μουσικό του σύνολο.

Συνεργασίες

Ως σολίστας έχει συμπράξει μουσικά με καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς όπως ο μαέστρος ο Λουκάς Καρυτινός και τραγουδιστές (Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Χάρις Αλεξίου, Δημήτρης Μητροπάνος, Μανόλης Μητσιάς, Μαίρη Λίντα, Μανόλης Λιδάκης, Βασίλης Λέκκας, Γεράσιμος Ανδρεάτος, κα) Έχει δώσει συναυλίες σε διακεκριμένες μουσικές σκηνές και αίθουσες συναυλιών στην Ελλάδα και το Εξωτερικό (Εθνική Λυρική Σκηνή, Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Φιλαρμονική του Μονάχου, Wiener Konzerthaus κα). Το 2015 έπαιξε με τη συμφωνική ορχήστρα “Neue Philarmonie Westfalen” και το 2016  με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Νις. Το 2017 και το 2020 συνεργάστηκε με την Εθνική Λυρική σκηνή  στην απόδοση του έργου του Μάνου Χατζιδάκι “Η εποχή της Μελισσάνθης υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Λουκά Καρυτινού.

ΓΙΑ 1 ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΟΡΧΗΣΤΡΑ-ΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ

Σάββατο 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Ώρα /21:00

Ώρα προσέλευσης  /20:30

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 2 ΄Ωρες

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 6974184883

*Περιορισμένος αριθμός θέσεων

To Top