ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας: Τέλος η γραμμή Νο9 Κεντρική Αγορά -ιστορικό Δημαρχείο

Ολοκληρώθηκε η πιλοτική εφαρμογή της χωρίς τα αναμενόμενα αποτελέσματα-Αιχμηρή ανακοίνωση Αστικού ΚΤΕΛ

Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας για γραμμή 9: “Άκρως απογοητευτικά τα αποτελέσματα-3.000 δρομολόγια με μόλις 50 επιβάτες”

Η δίμηνη πιλοτική φάση της νέας γραμμής 9 την Παρασκευή 11/10/2024 φτάνει στο τέλος της. Τα αποτελέσματα άκρως απογοητευτικά. Στο διάστημα αυτό των δύο μηνών πραγματοποιήσαμε 3.000 δωρεάν δρομολόγια και μεταφέραμε ΣΥΝΟΛΙΚΑ σ’ αυτά τα δρομολόγια πενήντα (50) επιβάτες.

👉Χωρίς να λάβουμε υπόψιν το κόστος λειτουργίας της γραμμής (οδηγοί, καύσιμα, συντήρηση), το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθηση της γραμμής (social media, video, διαφημιστική προβολή επάνω σε λεωφορείο) αλλά δυστυχώς ο Δήμος Καλαμάτας, οι υπόλοιποι φορείς της πόλης και τελικά οι πολίτες δεν στήριξαν αυτή την προσπάθεια.
Ένα δελτίο τύπου στις 12 Αυγούστου 2024 για την έναρξη της γραμμής και μία προώθηση του δικού μας διαφημιστικού video στις 22 Αυγούστου 2024 στο facebook, ήταν η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για την χρήση της συγκεκριμένης γραμμής από τον Δήμο Καλαμάτας.

👉Η κλιματική ουδετερότητα για να επιτευχθεί θέλει συλλογική συμμετοχικότητα. Θέλει ενεργή συμμετοχή όλων, σχεδιασμό, εφαρμογή δράσεων, παρακολούθηση, βελτίωση. Κάτι το οποίο λείπει απ’ αυτή την πόλη και φυσικά το κλείσιμο της γραμμής 9 έρχεται να το επιβεβαιώσει. Η βιώσιμη αστική κινητικότητα είναι σε πλήρη ακινησία και μακάρι ν’ αλλάξει κάτι στο μέλλον, για το καλό όλων μας”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

To Top