Αθλητισμός

Κορυφαίες επιδόσεις στο 8ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης Καλαμάτας: Το Σάββατο η Τελετή Λήξης και η Απονομή των μεταλλίων

Το Σάββατο η Τελετή Απονομής Κατηγοριών και η Τελετή Λήξης

Να σημειωθεί ότι η Τελετή Απονομής Κατηγοριών, που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 8 Οκτωβρίου ακυρώνεται, και θα γίνει το Σάββατο στις 18:00 στην προκυμαία του Λιμανιού Καλαμάτας, μαζί με την Τελετή Λήξης των αγώνων.
Να υπενθυμίσουμε ότι στο 8ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης συμμετέχουν 145 αθλητές και αθλήτριες από 44 χώρες, που δηλώνουν ενθουσιασμένοι από την πόλη της Καλαμάτας, τη φιλοξενία, τη γαστρονομία και τις ιδανικές καιρικές συνθήκες που θυμίζουν καλοκαίρι.

Κορυφαίες επιδόσεις και ρεκόρ

Συνεχίζεται στα νερά του Μεσσηνιακού κόλπου, ανοιχτά της Βέργας και της Μ.Μαντίνειας το 8ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ελεύθερης Κατάδυσης. Κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες του κόσμου επιδίδονται σε βουτιές με μια ανάσα καταταδυόμενοι στα διαυγή νερά της Καλαμάτας, σημειώνοντας ρεκόρ και διακρίσεις. Με εξαίρεση το Σάββατο 5 Οκτωβρίου που αναβλήθηκαν οι αγώνες λόγω των κακών καιρικών συνθηκών,  και συνεχίστηκαν εκ νέου την Κυριακή, με τις αθλήτριες να καταδύονται σε βάθη άνω των 100 μέτρων και να σημειώνουν σημαντικές διακρίσεις. Είχαν προηγηθεί οι αγώνες ανδρών την Παρασκευή, με εξαιρετικές επιδόσεις, με τον θρύλο Alexey Molchanov, να βουτά στα 135 μέτρα, παίρνοντας έτσι το χρυσό στην ανδρική πειθαρχία Constant Weight με Monofin (CWT). Στη δεύτερη θέση, με βουτιά 118 μέτρων ο Έλληνας αθλητής Εμμανουήλ Γιάνκος, και στην τρίτη ο Ιταλός Davide Carrera με βουτιά στα 116 μέτρα.
Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον διεθνή αθλητή Αλεξάντερ Κουσάκιν (CMAS-1), ο οποίος πραγματοποίησε κατάδυση Para Freediving World Record σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 46 μ.
Στις γυναίκες, η Σλοβένα Alenka Artnik διεκδικεί την πρώτη Θέση με 116μ κατάδυση και πέμπτο συνεχόμενο τίτλο, η Hanako Hirose από την Ιαπωνία περνάει δεύτερη με 113μ βουτιά, και η Ιταλίδα Alessia Zecchini παίρνει την τρίτη θέση με βουτιά στα 109 μέτρα.

foto:CMAS

To Top