Αθλητισμός

ΑΛΑΚ: Συμμετοχές στο 11ο myKTEO Φθινοπωρινό Ράλλυ

Η αυλαία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος 2024 πέφτει το Σαββατοκύριακο 5 – 6 Οκτωβρίου στην Ιτέα με το 11ο myKTEO Φθινοπωρινό Ράλλυ και η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καλαμάτας θα δώσει το παρών και σε αυτό το σημαντικό αγώνα, που αποτελεί το τελευταίο χωμάτινο αγωνιστικό ραντεβού της χρονιάς.

Συγκεκριμένα οι Γιώργος Ρήγας και Γιάννης Γεωργιάδης με FORD ESCORT MK2 θα συμμετέχουν στην κατηγορία C4/Ε10 ενώ ο Βαγγέλης Παναρίτης θα αγωνιστεί ως συνοδηγός του Γιώργου Δελαπόρτα του σωματείου ΑΣΣΙΣΑ με VOLKSWAGEN GOLF 2 στην κατηγορία των ιστορικών αυτοκινήτων.

Το myKTEO 11ο Φθινοπωρινό Ράλλυ, εκτός από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αποτελεί τον τρίτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ιστορικών αυτοκινήτων, τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Χώματος Ιστορικών αυτοκινήτων, καθώς και την τρίτη στροφή του Κυπέλλου Legends.

Το πρόγραμμα του τελευταίου αγώνα του θεσμού ξεκινά το απόγευμα του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου στις 16:00 με τα πληρώματα να παίρνουν εκκίνηση από την Κεντρική Προβλήτα της Ιτέας. Λίγη ώρα αργότερα στις 16:33 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη αγωνιστική δοκιμασία του διημέρου, με την ειδική διαδρομή «Βωξίτες Gallo SA» μήκους 8,48 χλμ. Η πρώτη ημέρα του MyKTEO 11ου Φθινοπωρινού Ράλλυ ολοκληρώνεται με το 45λεπτο Service στην Ιτέα.

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου ξεκινά η δεύτερη ημέρα αγωνιστικής δράσης στο 11ο ΜyKTEO Φθινοπωρινό Ράλλυ η οποία περιλαμβάνει 5 Ακροπολικές ειδικές διαδρομές. Πρώτη διαδρομή της ημέρας και δεύτερη του αγώνα θα είναι η «Αγία Ευθυμία 1 – MyKTEO», με μήκος 10,04 χλμ. (09:03). Στη συνέχεια στις 10:14 το πρόγραμμα περιλαμβάνει την φημισμένη ειδική διαδρομή «Καρούτες 1 – Clevermedia», μήκους 18,90 χλμ., με τα πληρώματα να επιστρέφουν στην Ιτέα για το μεσημεριανό 30λεπτο Service.

Η συνέχεια του ΜyKTEO 11ου Φθινοπωρινού Ράλλυ περιλαμβάνει τις ειδικές διαδρομές «Αγία Ευθυμία 2 – ΜyKTEO» (12:54) και «Καρούτες 2 – Clevermedia» (14:05), με την ειδική διαδρομή «Άμφισσα – Seajets» (16:30) μήκους 14,30 χλμ. να αποτελεί την Power Stage του αγώνα.

Ο τερματισμός θα διεξαχθεί στην Κεντρική Προβλήτα της Ιτέας στις 17:10, ενώ στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν και οι απονομές. Τα συνολικά χιλιόμετρα του ΜyKTEO 11ου Φθινοπωρινού Ράλλυ είναι 325,61, με τα 80,66 εξ αυτών να είναι αγωνιστικά.

To Top