ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά τους 11 οι 8: Νέα ομαδική ερώτηση βουλευτών της ΝΔ προς Γεωργιάδη και Κεραμέως

Δύο εβδομάδες μετά την ερώτηση των 11 που προκάλεσε “πονοκέφαλο” στην κυβέρνηση, νέα ομάδα βουλευτών της ΝΔ κατέθεσε ερώτηση προς τους υπ. Υγείας και Εργασίας. – Μεταξύ αυτών κι ο Βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης

Ερώτηση στους υπουργούς Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη και Εργασίας Νίκη Κεραμέως κατέθεσαν οκτώ βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ζητώντας επέκταση απαλλαγής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη για συνταξιούχους. 

Πρόκειται για τη δεύτερη ομαδική ερώτηση γαλάζιων βουλευτών με “λαϊκό” περιεχόμενο μετά την ερώτηση των 11 για τα κόκκινα δάνεια. Οι οκτώ βουλευτές πάντως που υπογράφουν τη νέα ερώτηση δεν είχαν συνυπογράψει την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια.

Συγκεκριμένα την ερώτηση για τους συνταξιούχους υπογράφουν οι Χαράλαμπος Αθανασίου, Ιωάννης Ανδριανός, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Δημήτριος Καλογερόπουλος, Γιώργος Καρασμάνης, Ιωάννης Πασχαλίδης και Μίλτος Χρυσομάλλης.

Ενώ την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια είχαν υπογράψει οι βουλευτές: Φωτεινή Αραμπατζή, Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Γιόγιακας, Θανάσης Δαβάκης, Νικήτας Κακλαμάνης, Άννα Καραμανλή, Θεόδωρος Καράογλου, Χρήστος Μπουκώρος, Μάριος Σαλμάς (που εν τω μεταξύ διεγράφη από την ΚΟ της ΝΔ), Ευριπίδης Στυλιανίδης και Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Πρόκειται για μια διαφορετική -σε σχέση με την πρώτη- σύνθεση ομάδας βουλευτών οι οποίοι με την ερώτησή τους ζητούν να επεκταθεί η απαλλαγή φαρμακευτικής δαπάνης σε όλους τους συνταξιούχους που πληρούν τα κριτήρια παροχής του παλιού ΕΚΑΣ.

Όσοι συνταξιούχοι λάμβαναν έως το 2016, οπότε καταργήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το ΕΚΑΣ ως αντιστάθμισμα δεν πληρώνουν συμμετοχή στα φάρμακα, κάτι που μονιμοποίησε ως μέτρο η ΝΔ το 2019. Ωστόσο, αυτή η πρόβλεψη δεν ισχύει για τους μετέπειτα συνταξιούχους που πληρούν τα ίδια εισοδηματικά και ηλικιακά κριτήρια, χωρίς να είναι γνωστό πόσοι είναι αυτοί.

Με την ερώτηση τους οι βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν πόσοι είναι και τι κόστος θα έχει για τον ΕΟΠΥ.

«Η ερώτηση δεν αποτελεί αντάρτικο ούτε κριτική προς την κυβέρνηση»

Βουλευτές με τους οποίους συνομίλησε το iefimerida.gr θέλουν να διαχωρίσουν τη στάση τους από την διάσταση που έλαβε η ερώτηση των 11 δηλώνοντας ότι η ερώτηση που κατέθεσαν «δεν αποτελεί αντάρτικο ούτε κριτική προς την κυβέρνηση», αλλά, θέλουν να μεταφέρουν ένα πρόβλημα που υπάρχει και να διορθωθεί μία αδικία, καθώς πρόκειται για άνιση μεταχείριση ορισμένου αριθμού συνταξιούχων.

Με τον ίδιο τρόπο υποδέχθηκε την ερώτηση και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθώς ο κ. Γεωργιάδης θεωρεί «λογική και σωστή» την ερώτηση και θα απαντήσει τεκμηριωμένα στη Βουλή μόλις συγκεντρώσει τα στοιχεία. Άλλωστε, είναι προγραμματισμένη για σήμερα η συνάντηση του για φαγητό και ανταλλαγή απόψεων με όλους τους βουλευτές στους οποίους απεστάλη πρόσκληση τις προηγούμενες ημέρες, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει ο γραμματέας της ΚΟ Σταύρος Καλαφάτης σε συνεργασία με το Μέγαρο Μαξίμου για τις επαφές υπουργών και βουλευτών. Εκεί θα έχει μία πρώτη συζήτηση με τους συναδέλφους του για το θέμα.

Χαμηλούς τόνους κρατάει το Μαξίμου

Με ανάλογο τρόπο υποδέχτηκε την ερώτηση και το Μέγαρο Μαξίμου, παρότι δεν είχε ενημέρωση για την επικείμενη κατάθεση. Μόλις το πληροφορήθηκε χθες το απόγευμα κράτησε χαμηλά τους τόνους αφού δεν θέλει να δώσει την εικόνα μίας νέας αναταραχής στο εσωτερικό της ΚΟ, ενώ κοινοβουλευτικές πηγές της ΝΔ σημείωναν ότι «η ερώτηση των 8 βουλευτών εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής τους αποστολής».

πηγή: http://www.iefimerida.gr/politiki/oyte-antartiko-oyte-kritiki-lene-8-boyleytes-nd-erotisi

To Top