ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Υπάρχει τελικά η πολιτική βούληση για την κατασκευή του έργου ‘’Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα’’;

Κατρίνης: “Η νότια Ηλεία και η Μεσσηνία αποτελούν πλέον τη μοναδική περιοχή στην Ελλάδα που παραμένει χωρίς σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο”

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ

Ξεκάθαρη απάντηση, για το εάν υπάρχει η πολιτική βούληση να προχωρήσει το έργο της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου ‘’Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα’’, ζητά με νέα ερώτησή του προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ο βουλευτής Ηλείας και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, εφόσον από τις προηγούμενες απαντήσεις που έδωσε ο υπουργός μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου προέκυψαν περισσότερα ερωτηματικά σε σχέση με το σχεδιασμό και το χρονοδιάγραμμα του έργου.

Ο κ. Κατρίνης υπογράμμισε ότι η νότια Ηλεία και η Μεσσηνία αποτελούν πλέον τη μοναδική περιοχή στην Ελλάδα που παραμένει χωρίς σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την τοπική ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Όπως σημείωσε, η ολοκλήρωση του έργου θα δώσει σημαντική ώθηση στον τουρισμό, θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του πρωτογενούς τομέα και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια των μετακινήσεων.

Ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε ότι οι Εμπορικοί Σύλλογοι και οι δήμαρχοι της Ηλείας και της Μεσσηνίας έχουν επανειλημμένως ζητήσει την υλοποίηση του έργου, που θεωρείται ζωτικής σημασίας για την οικονομική και κοινωνική πρόοδο της νότιας Πελοποννήσου.

Παρά το γεγονός όμως, ότι από τον Ιούλιο του 2022 ανατέθηκε στην Κοινοπραξία της «Ολυμπίας Οδού» η εκπόνηση μελετών για την κατασκευή του τμήματος Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα, οι σχετικές διαδικασίες παραμένουν σε εκκρεμότητα, δημιουργώντας αμφιβολίες για την πραγματική πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει το έργο.
Με δεδομένη την επιτακτική ανάγκη για βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την αποφυγή περαιτέρω δυστυχημάτων, ο κ. Κατρίνης ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να δώσει σαφείς απαντήσεις για το στάδιο βρίσκεται η εκπόνηση της νέας μελέτης οδοποιίας και των υποστηρικτικών μελετών (τοπογραφική αποτύπωση, γεωλογικές και γεωτεχνικές μελέτες, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, ωρίμανση μελέτης, σύνταξη τευχών δημοπράτησης κ.λπ.), καθώς και για το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου ‘’Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα’’. Επιπλέον, τον καλεί να δηλώσει ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης για την υλοποίηση του έργου ‘’Πύργος – Αλφειός’’, συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσής του με την Αρχαία Ολυμπία και σε ποιες ενέργειες αποτυπώνονται.

To Top