ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην μεγάλη πυρκαγιά στην Κορινθία μεταβαίνουν από την Καλαμάτα πυροσβεστικά της ΟΑΚ

Συνδρομή του Δήμου Καλαμάτας και της ΟΑΚ Μεσσηνίας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που καίει τρίτο 24ωρο

Κλιμάκιο εθελοντών της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΟΑΚ) θα μεταβεί στην Κορινθία προς ενίσχυση της Πυροσβεστικής στο δύσκολο συμβάν στην περιοχή της Ευρωστίνης. Η μετάβαση της ΟΑΚ θα πραγματοποιηθεί μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων Δασοπροστασίας – Πυρόσβεσης (ΠΟΕΟΔΠ) της οποίας είναι μέλος, κατόπιν επικοινωνίας με το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Συγκεκριμένα, η ΟΑΚ θα αποστείλει δύο οχήματα με έξι εθελοντές, με επικεφαλής της αποστολής τον Κώστα Βλαχονικολό και μέλη τους Φάνη Κωνσταντόπουλο, Λεωνίδα Μουντζούρη, Νίκο Βλαχονικολό, Ανδρέα Χαρμπίλα και Αργύρη Ζέρβα και αναμενόμενη επιστροφή το απόγευμα της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου.

Τονίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας στηρίζει εμπράκτως την προσπάθεια με την διάθεση οχημάτων, καυσίμων κ.λπ. ενώ επικοινωνία έχει υπάρξει μεταξύ των Δημάρχων Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου και Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτου, ενώ επικοινωνία για τη  διασφάλιση της διοικητικής μέριμνας έχει υπάρξει και μεταξύ των υπηρεσιών των Δήμων.

Σημειώνεται περαιτέρω, ότι η ΟΑΚ έχει εξασφαλίσει και περιπολία για την περιοχή του Δήμου της Καλαμάτας.

To Top