Αθλητισμός

Καλαμάτα, Μπαράλες: Από την έξοδο στην αποθέωση

Το ποδόσφαιρο, όπως και η ζωή, γράφει περίεργες ιστορίες γεμάτες ανατροπές. Ένας παίκτης που φαίνεται περιττός στο ρόστερ μπορεί ξαφνικά να γίνει ο ήρωας της ομάδας. Αυτό ακριβώς συνέβη με τον Χερόνιμο Μπαράλες στην Καλαμάτα. Ο έμπειρος Αργεντινός φορ, ο οποίος δεν υπολογιζόταν στον αρχικό σχεδιασμό της φετινής σεζόν και βρέθηκε κοντά στην αποχώρηση, έμελλε να γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής στον αγώνα με τον Παναργειακό.

Ο 37χρονος επιθετικός δεν έφυγε από την ομάδα και, με το καθοριστικό του γκολ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων (το 75ο στα ελληνικά γήπεδα), χάρισε μια πολύτιμη νίκη στην Καλαμάτα. Με αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας, χτίζοντας νικηφόρο σερί.

Καλαμάτα: Δεύτερο τρίποντο στις καθυστερήσεις

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Καλαμάτα κατάφερε και πάλι να πάρει το τρίποντο στο φινάλε, όπως ακριβώς είχε κάνει και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στα Χανιά, όπου τότε ο ήρωας ήταν ο Νικολά Ντιγκινί. Αυτή η τάση να κερδίζει τα παιχνίδια στα τελευταία δευτερόλεπτα έχει δύο όψεις: από τη μία δείχνει την ψυχική δύναμη της ομάδας που παλεύει μέχρι το τελευταίο λεπτό, από την άλλη όμως, δεν μπορεί να βασίζεται για πάντα σε τέτοιες λύσεις της τελευταίας στιγμής.

Η Καλαμάτα πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματική και κυνική στο παιχνίδι της, κλείνοντας νωρίτερα τις αναμετρήσεις ώστε να αποφεύγει επικίνδυνες καταστάσεις στο φινάλε. Επίσης, χρειάζεται αγωνιστική βελτίωση, καθώς δεν είναι αποδεκτό να δέχεται γκολ όπως το χθεσινό, που θα μπορούσε να αποφευχθεί ακόμα και σε σχολικό πρωτάθλημα.

Καλαμάτα: Πανηγυρικό κλίμα

Η συνέχεια προβλέπεται δύσκολη, με τον επερχόμενο εκτός έδρας αγώνα με το Αιγάλεω, ένα κλασικό ντέρμπι που θα δοκιμάσει τις αντοχές της ομάδας. Η Καλαμάτα πρέπει να διεκδικήσει το δεύτερο εκτός έδρας τρίποντο της σεζόν, ώστε να παγιώσει τη θέση της στην κορυφή και να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα ότι είναι έτοιμη να πρωταγωνιστήσει φέτος.

Το κλίμα μετά την ολοκλήρωση του αγώνα ήταν πανηγυρικό στα αποδυτήρια της Μαύρης Θύελλας, όπου παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Πρασσάς. Σήμερα η ομάδα θα κάνει ρεπό και από αύριο θα ξεκινήσει προετοιμασία για την αναμέτρηση με το Αιγάλεω. Προβλήματα δεν προέκυψαν και ο Νίκος Αναστόπουλος θα έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του.

  • Η ΠΑΕ Καλαμάτα σε συλλυπητήριο μήνυμα αναφέρει:

Η ΠΑΕ Καλαμάτα και ο Πρόεδρος της κύριος Πρασσάς εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Γιώργου Μιχαλόπουλου, στενού συνεργάτη και παιδικού φίλου του Προέδρου, για την απώλεια της αδερφής του.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, οι σκέψεις μας είναι μαζί του. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη.

To Top