Αθλητισμός

Πανιώνιος – Χανιά 1-0: Με τον κάπτεν Αυλωνίτη ο “Ιστορικός” πανηγύρισε την πρώτη του νίκη!

Με “χρυσό” σκόρερ τον αρχηγό του, Τάσο Αυλωνίτη, ο Πανιώνιος πανηγύρισε τους πρώτους τρεις βαθμούς του στη φετινή Super League 2, με τον “Ιστορικό” να “λυγίζει” με 1-0 τα Χανιά στη Νέα Σμύρνη για την 2η αγωνιστική του Β’ Ομίλου.

Μετά την επιστροφή του στις επαγγελματικές κατηγορίες, ο Πανιώνιος κοιτά “ψηλότερα” με μοναδικό στόχο την επάνοδό του στα… μεγάλα σαλόνια. Ξεκίνησε με ισοπαλία τις υποχρεώσεις του στη φετινή Super League 2 , ήθελε διακαώς το τρίποντο κόντρα στα Χανιά και η πρώτη του νίκη είναι γεγονός! Με “χρυσό” γκολ του αρχηγού του, Τάσου Αυλωνίτη ο “Ιστορικός” επικράτησε με 1-0 των Κρητικών στη Νεά Σμύρνη και μαζί με τον κόσμο του πανηγύρισε τους πρώτους του τρεις βαθμούς στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Β’ Ομίλου.

Το σπουδαίο μεταγραφικό απόκτημα των “κυανέρηθρων”, Ντένις Τσερίσεφ που αποτελεί μια “βόμβα” για την κατηγορία και τον παρουσιάστηκε με ένα εντυπωσιακό βίντεο, βρέθηκε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης για να παρακολουθήσει από κοντά τη νέα του ομάδα που είχε και δοκάρι στο 88′ με δυνατό σουτ του Αλεξανδράκη!

Ο Πανιώνιος πανηγήρισε την πρώτη του νίκη με “χρυσό” σκόρερ Αυλωνίτη

Με το… καλημέρα στο ματς ο Πανιώνιος απείλησε! Στο 6ο λεπτό ο Κολοβός αν και πιεζόταν από αντίπαλό τους έβγαλε μπαλιά-ποίημα στον Βερνάδο ο οποίος πάτησε περιοχή και γύρισε στον Φελίσιο που έκανε το σουτ στην κίνηση το οποίο σταμάτησε στα πόδια του αμυντικού των Χανιών, Στεπίνσκι ο οποίος απομάκρυνε τον κίνδυνο από την εστία της ομάδας του.

Η απάντηση από τα Χανιά δεν άργησε να έρθει! Δυο λεπτά αργότερα (8′), με ωραία αντεπίθεση, ο Τσέλιος γύρισε τη μπάλα στον Μανουσάκη ο οποίος με τη σειρά του επιχείρησε πλασέ το οποίο κατέληξε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Γιαννακόπουλου από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο 17ο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να προηγηθούν όπου ο Αντώνης Νικοπολίδης δεν το πίστευε! Μετά από ωραία μπαλιά ο Μπούσης πάτησε περιοχή και γύρισε παράλληλα στην εστία, με τον Πιερτζάκομι να αστοχεί με προβολή και να στέλνει τη μπάλα ψηλά – άουτ σε μια μοναδική ευκαιρία να ανοίξει λογαριασμό στο ματς για την ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι που έψαχναν αρκετά το γκολ και όσο κυλούσαν τα λεπτά πίεζαν ολοένα και περισσότερο είχαν ευκαιρία στο 19ο λεπτό με σουτ του Κολοβού το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ ο Σαφαρίκας. Στην αμέσως επόμενη φάση λύθηκε ο γόρδιος δεσμός στο ματς για τον “Ιστορικό”!

Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα κατέληξε στον Τάσο Αυλωνίτη και ο αρχηγός του Πανιωνίου με εκπληκτικό τακουνάκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών από την ομάδα του και τον φίλαθλο κόσμο στις εξέδρες!

Μάλιστα, λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 23ο λεπτό, τα Χανιά έφτασαν μια… ανάσα από την ισοφάριση με τον Τσέλιο ο οποίος μετά από ωραία προσωπική ενέργεια στην περιοχή, εξαπέλυσε δυνατό σουτ το οποίο όμως ήταν άστοχο και κατέληξε άουτ.

Στο φινάλε του πρώτου μέρος, οι Κρητικοί δημιούργησαν κινδύνους στα καρέ των αντιπάλων τους όπου απείλησαν σε δυο περιπτώσεις. Μια με σουτ του Μανουσάκη στο 46′ και μια με σουτ του Προβιδάκη στο 47′ το οποίο κατέληξε ψηλά – άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, ο Πανιώνιος άντεξε στην πίεση των φιλοξενούμενων που είχαν τις στιγμές τους, διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού, διαχειρίστηκε το υπέρ του προβάδισμα ενώ “άγγιξε” και το 2-0 στο 88ο λεπτό με τον Αλεξανδράκη ο οποίος εξαπέλυσε δυνατό σουτ όμως η μπάλα δεν του έκανε το… χατίρι και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Πανιώνιος (Νικοπολίδης): Γιαννακόπουλος, Αυλωνίτης, Πότση, Χρούστενιτς, Μπούσης, Τσορνομάζ, Γκίνη (58′ Ενγκουέμ), Κολοβός (71′ Αλεξανδράκης), Βερνάρδος (58′ Στούπης), Φελίσιο (77′ Διονέλλης) , Πιερτζακόμι (77′ Γεμιστός)

Χανιά (Σπανός): Σαφαρίκας, Μουνάφο (25′ Κυριακίδης), Στεπίνσκι (66′ Κόλα), Τσέλιος (79′ Παχής), Μανουσάκης (66′ Πινακάς), Γκμπενιόν, Γκοράνοφ, Αρτουντουάγκα (79′ Λιάτσος), Προβυδάκης, Μάλτσι, Λεμονής

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στον Β’ όμιλο

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου

ΑΕΚ Β’ – Ηλιούπολη 2-2

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

Πανιώνιος – Χανιά 1-0

15:00 Παναχαϊκή – Αστέρας Τρίπολης AKTOR Β’

17:00 Αιγάλεω – Κηφισιά

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου

17:30 Καλαμάτα – Παναργειακός

To Top