Αθλητισμός

ΑΛΑΚ: Τρίτος ο Κανέλος πίσω από το Μάριο Ηλιόπουλο – Διακρίσεις στην Ανάβαση Πορταριάς

Εξαιρετική παρουσία είχαν οι οδηγοί της Αγωνιστική Λέσχης Αυτοκινήτου Κανέλος, Γιάννης Δρακόπουλος και Θοδωρής Μούγιος στην “43η Seajets Ανάβαση Πορταριάς” που έγινε το Σαββατοκύριακο με 90 συμμετοχές.

Στην κατηγορία Formula Saloon επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στην φετινή διοργάνωση ο ισχυρός άνδρας της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ Mάριος Ηλιόπουλος, που κατέκτησε την τέταρτη διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα αναβάσεων διευρύνοντας τη βαθμολογική διαφορά από τους διώκτες του, στο κυνήγι του τίτλου, 3 γύρους πριν το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Pete Parthenis με Mitsubishi Lancer Evo IX ενώ στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο “Κανέλος” της ΑΛΑΚ με Peugeot 106 που επικράτησε στη κατηγορία FSA2L.

Στη δίλιτρη κλάση των ατμοσφαιρικών, πίσω από τον νικητή “Κανέλο”, δεύτερος ολοκλήρωσε ο Γιάννης Δρακόπουλος της ΑΛΑΚ με το νέο του Peugeot 106, ενώ ο Νίκος Σκαρλάτος υποχώρησε στη τρίτη θέση. Μόλις 1.3δλ χώρισαν το νικητή της κλάσης Ε12 Κωνσταντίνο Καρμανιόλα με Ford Sierra από τον Θοδωρή Μούγιο της ΑΛΑΚ με BMW M3 E30 που τελικά ήταν δεύτερος. Τρίτος στη κλάση τερμάτισε ο Γρηγόρης Δουδούλης με Citroen Xsara.

Η “43η Seajets Ανάβαση Πορταριάς” ολοκληρώθηκε τις εντυπωσιακές πλαγιολισθήσεις των αυτοκινήτων Drift που προσέφεραν άφθονο θέαμα.

Ο αγώνας που αποτέλεσε τον πέμπτο γύρο του θεσμού, τελέστηκε υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, με την Λ.Α.Βόλου να έχει την ευθύνη της οργάνωσης.

Συμμετοχές της ΑΛΑΚ στο Πανελλήνιο Crosscar

Με 18 συμμετοχές θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου ο τέταρτος αγώνας του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Crosscar και ο τρίτος γύρος του Επάθλου Χωμάτινης Ατομικής Χρονομέτρησης που έχει προκηρύξει η ΟΜΑΕ. Η πίστα του Γρύλλου Ηλείας έχει προετοιμαστεί κατάλληλα και είναι πλέον έτοιμη να υποδεχθεί τους αγωνιζόμενους που θα δώσουν τις δικές τους μάχες με φόντο τους 25 βαθμούς της πρώτης θέσης. Ο αγώνας διοργανώνεται από την Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ).

Από την ΑΛΑΚ θα αγωνιστεί ο Κυπελλούχος Ράλλυ Χώματος του 2021 Παναγιώτης Ηλιόπουλος με Suzuki Crosscar στην κατηγορία Crosscar Sportsman, όπου πρώτος είναι ο Αλέξης Τριανταφυλλίδης.

Επιπλέον, με στόχο την πρώτη του νίκη στο φετινό θεσμό θα αγωνιστεί στην κατηγορία Crosscar Junior ο 13χρονος Βασίλης Ηλιόπουλος της ΑΛΑΚ με Lahoz Speedcar, στην πρώτη του χρονιά στο χώρο των χωμάτινων crosscar. Επικεφαλής της βαθμολογίας στην κατηγορία είναι ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος (Lahoz Speedcar).

To Top