Επί Σκηνής

“Οι διακοπές του Μπαρμπα-Γιώργου”: Πρωτότυπη οικολογική παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών Δημητρακόπουλου

«Οι Διακοπές του Μπαρμπα-Γιώργου» στο Tsikibom Studio- Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 18.30


Ένα σύγχρονο και θεματικό έργο θεάτρου σκιών από τον Κωνσταντίνο Δημητρακόπουλο και την Γεωργία Δημητρακοπούλου, για μια μοναδική παράσταση στον φιλόξενο και δραστήριο χώρο της ομάδας Tsikibom το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:30!

Υπόθεση έργου

Ο Μπάρμπα Γιώργος κερδίζει σε τηλεπαιχνίδι τις ονειρικές του διακοπές! Ετοιμάζεται να φύγει από το χωριό, να πάρει το πλοίο της γραμμής και να ταξιδέψει σε ένα τροπικό νησί! Μαζί του βέβαια στο ταξίδι αυτό θα βρεθούν και ο Καραγκιόζης με τα κολλητήρια του! Όλοι μαζί σαν μια παρέα, φτιάχνουν βαλίτσες και φεύγουν για το νησί των ξωτικών που κάθε Αύγουστο γεμίζει από κόσμο και τουρίστες. Εκεί όμως θα έρθουν αντιμέτωποι με το πρόβλημα της μόλυνσης που καταστρέφει αργά τις θάλασσες και τις ακτές. Τι θα κάνουν οι αγαπημένοι μας ήρωες για να βοηθήσουν; Θα τους χαλάσει κάποιος τα σχέδια; Μία πρωτότυπη και διαδραστική παράσταση για παιδιά γεμάτη χρώματα και μηνύματα! Οι αγαπημένοι ήρωες του μπερντέ μπαίνουν σε καλοκαιρινό κλίμα και ετοιμάζονται για τις διακοπές τους!
Ένα έργο με οικολογικό περιεχόμενο που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μικρών θεατών γύρω από θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων και προστασίας του φυσικού πλούτου. Μέσα από τα αστεία καμώματα του Καραγκιόζη και της παρέας του αλλά και μέσα από την σημαντική βοήθεια των Νεράιδων και των Ξωτικών, όλοι μαζί δημιουργούν ένα υπέροχο νησί έτοιμο και καθαρό για κάθε κάτοικο και επισκέπτη!

Ποιοι είμαστε


Είμαστε ο Θίασος Σκιών Δημητρακόπουλου και καταγόμαστε από την Καλαμάτα! Βασισμένοι στην μελέτη και την εμπειρία μας, πραγματοποιούμε με μπόλικο μεράκι, αγάπη και σεβασμό παραστάσεις Καραγκιόζη! Στόχος μας είναι μέσα από τη τέχνη του Θεάτρου Σκιών οι μικροί θεατές να γνωρίσουν το παραδοσιακό αλλά συνάμα σύγχρονο πρόσωπο του Καραγκιόζη και της παρέας του! Ο λαϊκός μας ήρωας γίνεται φορέας μηνυμάτων που υμνούν την φιλία, την αξία και τα αγαθά της ειρήνης, την προστασία του περιβάλλοντος και όλα αυτά μέσα από τον αστείο και σαρκαστικό χαρακτήρα του!

Συντελεστές:
Κείμενο/φωνές/μιμήσεις: Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος
Βοηθός σκηνής: Γεωργία Δημητρακοπούλου

Πληροφορίες παράστασης:

Μόνο για μια παράσταση,
Σάββατο 28/09/2024, ώρα 6:30μμ
Ηλικίες: 3 ετών+
Tsikibom Studio, Κουτσομητοπούλου 9, Καλαμάτα (Ιστορικό κέντρο)

Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ (Γενική είσοδος)
Για κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο: 6987447476

To Top