Το δικό μου Σχολείο

Συνεργασία 13 ελληνικών σχολείων με σχολεία της Σικελίας-Το 4ο Λύκειο από Καλαμάτα

Συνεργασία του 4ου Γενικού Λυκείου και του Δήμου Καλαμάτας με το Δίκτυο «Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στη Μεγάλη Ελλάδα»

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2024 υπογράφτηκε στην Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, τριετές πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ 13 ελληνικών σχολείων, των  σχολείων της πόλης Σιάκα της Σικελίας (Comune di Sciacca) και των αντίστοιχων Δήμων.

Η υπογραφή έγινε στο πλαίσιο  του Δικτύου «Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στην Μεγάλη Ελλάδα, Σικελία-Αττική- Πελοπόννησο και Βόρεια Ελλάδα». Το Ιταλικό Σχολείο Αθηνών έχει αναλάβει τον ρόλο του επικεφαλής των ελληνικών σχολείων που συμμετέχουν στο Δίκτυο και μαζί με τα ιταλικά σχολεία θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα «Οικολογία των σχέσεων ανάμεσα στη φροντίδα και τη βιωσιμότητα».

Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου έγινε παρουσία του πρέσβη της Ιταλίας Paolo Cuculi, εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας (κ. Νικολόπουλου, Διευθυντή Β/Θμιας Εκπ/σης Α΄ Αθήνας και κ. Μαρκαντωνάκη, Σύμβουλο Εκπαίδευσης), εκπροσώπων των Δήμων (Δημάρχων και Αντιδημάρχων), του Αντιδήμαρχου της Σιάκα, εκπροσώπων των Ιταλικών Σχολείων, Διευθυντών και υπευθύνων καθηγητών των Ελληνικών  Σχολείων.

Το 4ο ΓΕΛ Καλαμάτας συνεχίζοντας τη συνεργασία του με το Διεθνές Δίκτυο για τέταρτη χρονιά εκπροσωπήθηκε στην υπογραφή του Πρωτοκόλλου από τη Διευθύντρια Βασιλική Πανταζή και την υπεύθυνη καθηγήτρια Μαρία Μαργαρίτη.

Ο Δήμος Καλαμάτας εκπροσωπήθηκε από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας  Γιώργο Φάβα. Ο κ. Φάβας στο πλαίσιο του πνεύματος συνεργασίας που καλλιεργήθηκε είχε εποικοδομητικές συνομιλίες με τον πρέσβη κ. Cuculi, τον εκπρόσωπο του Υπουργείου κ. Νικολόπουλο, την υπεύθυνη του προγράμματος στη Σιάκα, κ. Anna Τerminelo και τον Αντιδήμαρχο της Σιάκα με τον οποίο διερευνήθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας των δύο δήμων, Σιάκα και Καλαμάτας.

To Top