MESSINIA PLUS

Βροχή σήμερα σε Φιλιατρά και Κυπαρισσία: Καταρρακτώδης βροχή στα Φιλιατρά έδωσε 32 χιλιοστά βροχής

Στα δύο χωρισμένη σήμερα η Μεσσηνία, με τη δυτική και βορειοδυτική να δέχεται ισχυρές βροχές και καταιγίδες και την ίδια ώρα ηλιόλουστος παρέμενε ο καιρός στην υπόλοιπη περιοχή.  Έτσι, γύρω στις 11 το πρωί ξέσπασε ισχυρή βροχή στην Κυπαρισσία που έδωσε συνολικά 14,4 χιλιοστά νερού. Ενώ λίγη ώρα αργότερα καταρρακτώδης βροχή έπληξε τα Φιλιατρά αποδίδοντας 32,2 χιλιοστά βροχής, δηλαδή 32 τόνους νερού ανά στρέμμα, μέσα σε λίγη ώρα.

 

Μάλιστα, η ραγδαιότητα που καταγράφηκε, δηλαδή η ένταση της βροχής έφτασε τα 221 χιλιοστά/ ώρα. σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ραγδαία ήταν και η πτώση της θερμοκρασίας αμέσως μετά τη βροχή: Στα Φιλιατρά από 27,4°C που ήταν η θερμοκρασία πριν την καταιγίδα έπεσε στους 18,9°C αμέσως μετά. Και στην Κυπαρισσία δρόσισε, με τον υδράργυρο να πέφτει μετά τη βροχή στους 20,7°C από τους 26,8°C που ήταν λίγο νωρίτερα.

Απειλητικά μαζεύονταν τα σύννεφα και στην Καλαμάτα, όπως φαίνεται από τις εικόνες των live web καμερών του weathter-messinia-χωρίς όμως να πέσει σταγόνα βροχής

 

 

To Top