ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας: “Αναμένοντας… τον Θάνατο”

H ANAKOINΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Με βαθιά θλίψη και οργή πληροφορηθήκαμε για ένα ακόμα τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί της 17ης Σεπτεμβρίου στην εθνική οδό Πύργου-Καλό Νερό-Τσακώνα, στο ύψος του Καλού Νερού.

Ένας 67χρονος οδηγός, βουλγαρικής καταγωγής, έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητό του συγκρούστηκε με απορριμματοφόρο του Δήμου Τριφυλίας. Παρά την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, ο άνδρας δεν κατάφερε να επιβιώσει από τα σοβαρά τραύματά του.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, η πόλη μας και οι γύρω περιοχές έγιναν μάρτυρες της φρικτής συνήθειας να ακούγονται διαρκώς σειρήνες από πυροσβεστικά και ασθενοφόρα. Τα τραγικά αυτά περιστατικά, που όλο και αυξάνονται, έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα.

Είναι αδιανόητο να συνεχίζουμε να θρηνούμε θύματα στους δρόμους μας, ενώ η ανάγκη για την κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου και ασφαλούς αυτοκινητόδρομου είναι πλέον επείγουσα και απαιτείται άμεσα!

Ο υφιστάμενος οδικός άξονας είναι διαχρονικά επικίνδυνος, και κάθε καθυστέρηση στην υλοποίηση του νέου έργου αυξάνει τον κίνδυνο και τα θύματα.

Αυτό το νέο δυστύχημα δεν πρέπει να θεωρηθεί απλώς άλλο ένα νούμερο στις στατιστικές. Είναι η υπενθύμιση ότι η διεκδίκηση του αυτονόητου, η δημιουργία ασφαλών υποδομών, δεν μπορεί να αναβάλλεται.

Εντείνουμε τις προσπάθειές μας και ζητάμε από τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν επιτέλους δράση πριν θρηνήσουμε κι άλλες ζωές.

Το κόστος της αδράνειας είναι ήδη πολύ βαρύ.

Καλούμε όλους τους πολίτες, φορείς και αρχές να συστρατευθούν σε αυτόν τον αγώνα, γιατί δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλο να αναμένουμε… τον θάνατο.

To Top