Υγεία

Και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας στην κατηγορία άγονα Α’-Ανακοινώσεις Άδωνι Γεωργιάδη στην Επιτροπή της Βουλής

Στην κατηγορία άγονο Α’, μετά από 37 χρόνια-Ενδυναμώνουν τα κριτήρια μοριοδότησης για την προσέλκυση γιατρών

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΜΙΛΤΟΣ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ

Χρυσομάλλης: Η προσπάθεια μας ευοδώνεται! Η Κυπαρισσία στα άγονα κατηγορίας Α’

«Η συστηματική και επίμονη προσπάθειά μας ευοδώνεται! Μετά την επαναφορά της Καλαμάτας στην κατηγορία άγονη Α’, την ένταξη του Αγίου Νικολάου και των Γαργαλιάνων στα άγονα κατηγορίας Β’, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής παρουσία μου, ότι προχωρά σε τροποποίηση της σχετικής Απόφασης και μεταφέρει και την Κυπαρισσία στα άγονα κατηγορίας Α’ από την κατηγορία Β’, που ήταν ενταγμένη ήδη από το 1987. Πλέον, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα διαθέτει κάθε δυνατό κίνητρο, οικονομικό και μοριοδοτικό για να προσελκύσει ιατρούς κρίσιμων ειδικοτήτων και να στελεχωθεί καλύτερα.

Δεν μπορώ παρά να τον ευχαριστήσω ξανά από καρδιάς! Αντελήφθη πλήρως την ανάγκη μεταφοράς της Κυπαρισσίας στα άγονα κατηγορίας Α’, όπως του την εξέθεσα και διέβλεψε την αδήριτη ανάγκη του Νοσοκομείου της Κυπαρισσίας για ιατρικό προσωπικό, καθώς καλύπτει κρίσιμες και ζωτικές ανάγκες των κατοίκων της Δυτικής Μεσσηνίας, έχοντας παράλληλα εμβέλεια και πέρα από αυτή.

Συνεχίζουμε τη συστηματική προσπάθειά μας για την Μεσσηνία!», καταλήγει η δήλωση του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ, Μίλτου Χρυσομάλλη.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

“Με χαρά μας γνωστοποιήθηκε ότι η Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας εντάχθηκε στο Άγονο Α.
Η παρούσα Διοίκηση και συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας με αρμοδιότητα στην αποκεντρωμένη οργανική Μονάδα Κυπαρισσίας κ. Λαμπρόπουλος Δημήτριος από την αρχή της θητείας του έβαλε ως στόχο τον χαρακτηρισμό της Κυπαρισσίας στην οποία εδρεύει η Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας του Γ.Ν. Μεσσηνίας ως Άγονη και προβληματική περιοχή Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ από Β΄ κατηγορίας.
Το γεγονός αυτό αναβαθμίζει σημαντικά τη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας και αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για την προσέλκυση ιατρικού προσωπικού.
Ευχαριστούμε το Υπουργείο Υγείας και τους τοπικούς Βουλευτές για την στήριξη και την πραγματοποίηση του στόχου”, καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Δημήτρης Λαμπρόπουλος.

To Top