ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυροσβέστες Μεσσηνίας, Λακωνίας και Κυθήρων: “Επικοινωνιακό τέχνασμα η αύξηση της αποζημίωσης της νυκτερινής εργασίας”

“Προσβλητικές οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ-Προτιμούμε τις μηδενικές παροχές από το ευτελές των παροχών σας”

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ.

“Οι εξαγγελίες αλλά εν γένει η στάση του αξιοτίμου πρωθυπουργού και της πολιτικής μας ηγεσίας κατά την εφετινή Δ.Ε.Θ., σκιαγραφούν πλήρως τη νοοτροπία που πλέον έχουν οι αρμόδιοι για το Σώμα θεσμοί. Κυρίως η εξαγγελία για αύξηση κατά 20% της αποζημίωσης της νυκτερινής εργασίας, αύξηση που αποτιμάται σε 35€ μεικτά τον μήνα, και η οποία έτσι θα αυξήσει το εισόδημά μας, μόνον ως αυταπάτη του οργάνου που την εισηγήθηκε μπορεί να εκληφθεί. Επί σειρά ετών και κυρίως μετά τη νομοθέτηση και εφαρμογή του νόμου πλαισίου Ν.4662/2020, οι Ενώσεις μας έχουν επισημάνει σωρεία προβλημάτων που αφορούν έκαστο νομό μας, ενώ με πλήθος εγγράφων έχουμε προειδοποιήσει ότι δια του εν λόγω νομοθετήματος η υπερεργασία δια των συνεχών επιφυλακών, προκαλεί τη συσσώρευση χιλιάδων ρεπό, τα οποία είναι αδύνατον να χορηγηθούν λόγω της λειψανδρίας.
Και ενώ όλα αυτά τελούν σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας μας, έρχεται ως επικοινωνιακό τέχνασμα η αύξηση της αποζημίωσης της νυκτερινής εργασίας.

Γιατί κύριοι της πολιτικής εξουσίας δεν αντιμετωπίζετε το θέμα των χιλιάδων μη χορηγηθέντων ρεπό, των ατελείωτων επιφυλακών, των τεραστίων πραγματικών οργανικών κενών, την ένταξη του επαγγέλματος μας στα επικίνδυνα και ανθυγιεινά?

Γιατί καλέσατε 200 πυροσβέστες σε εκδήλωση, ώστε «κοιτώντάς τους στα μάτια» να τους εκφράσετε το «ευχαριστώ» σας , όταν την ίδια στιγμή 150 συνάδελφοι εφέτος δεν επέστρεψαν στα σπίτια τους και εγκλωβίστηκαν στα νησιά? Προς αυτούς τί είδους ευχαριστίες θα εκφράσετε?

Γιατί τόσα χρόνια κωφεύετε στις εκκλήσεις και προειδοποιήσεις μας ότι το προσωπικό είναι δυσαρεστημένο για την αντιμετώπιση που του επιφυλάσσετε, δεν είναι όμως αδιάφορο για την επιτέλεση του καθήκοντός του; Η γνώση αυτή ότι εμείς είμαστε κάτι περισσότερο από συνεπείς στα καθήκοντά μας, αποτελεί και τη βάση τέτοιων προσβλητικών εξαγγελιών.

Ο Έλληνας πυροσβέστης έχει μάθει να μάχεται και να δουλεύει. Όποιος δεν μπορεί να το εκτιμήσει και να το σεβαστεί, τότε μάλλον δεν είναι απαραίτητος. Προτιμούμε τις μηδενικές παροχές από το ευτελές των παροχών σας”.

To Top