ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυτ.Μάνη: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με μέσο μεταφοράς το ποδήλατο

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας ξεκινά στη Δυτική Μάνη!
Από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος καλεί όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους, πολίτες και μαθητές να επιλέξουν το ποδήλατο ως το κύριο μέσο μεταφοράς τους.
Την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, σας περιμένουμε στο Πολιτιστικό Κέντρο Στούπας για μια ενημερωτική εκδήλωση και ποδηλατάδα στο ηλιοβασίλεμα, αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου!

Σημειώνεται ότι η εκστρατεία «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (EUROPEANMOBILITYWEEK – EMW) έχει καθιερωθεί από το 2002 ως ο σημαντικότερος θεσμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. Εντάσσεται στον πανευρωπαϊκό στόχο επίτευξης της κλιματικής ουδετερότητας και στηρίζει κάθε τοπική πρωτοβουλία ώστε οι πόλεις να γίνουν πιο ασφαλείς, πιο «πράσινες», πιο συμπεριληπτικές και προσβάσιμες για όλους.

Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται κατά το διάστημα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (ΕΕΚ), από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο, είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών κοινωνιών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό καθώς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους.

Η ΕΚΚ κορυφώνεται με την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» κατά την οποία μεγάλα τμήματα της πόλης κλείνουν για τα αυτοκίνητα, αφήνοντας ελεύθερο χώρο στους πεζούς, τους ποδηλάτες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

To Top