ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ – Εσωκομματικές εκλογές: Πόσες υπογραφές συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι για την ηγεσία

Οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν απόψε στην ΕΔΕΚΑΠ, αρμόδια Επιτροπή για τις διαδικασίες εκλογής νέας ηγεσίας του κόμματος, τις υπογραφές που απαιτούνται. Όπως έγινε γνωστό κατέθεσαν οι 6 υποψήφιοι, πλην του Γιάννη Κανελλάκη, ο οποίος το μεσημέρι έστειλε επιστολή με την οποία επιβεβαιώνει ότι θέτει υποψηφιότητα.

Η ΕΔΕΚΑΠ θα ανακηρύξει τους τελικούς υποψηφίους τις προσεχείς ημέρες. Μέχρι τότε αναμένεται να έχει βρεθεί φόρμουλα να ξεπεραστεί το κώλυμα που φέρεται να έχει η υποψηφιότητα του κ. Δούκα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε σχεδόν 25.000 υπογραφές μελών και 171 μελών της Κ.Π.Ε, ο Μιχάλης Κατρίνης 14.001 υπογραφές, ο Παύλος Γερουλάνος 7.962 υπογραφές, ο Χάρης Δούκας 100 μελών της ΚΠΕ, η Άννα Διαμαντοπούλου 7.000 υπογραφές και η Νάντια Γιαννακοπούλου 8.286 υπογραφές.

“Η κατάθεση των συνολικά άνω των 62.000 υπογραφών προμηνύει τη μαζική συμμετοχή στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία, που θα ενισχύσει τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην πολιτική ζωή του τόπου”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) και σημειώνει πως άμεσα θα προχωρήσει στον έλεγχο των υπογραφών και στην ανακήρυξη των υποψηφίων τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ειδικότερα, υπογραφές 24.810 μελών και 170 μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής κατατέθηκαν σήμερα στην ΕΔΕΚΑΠ υπέρ της υποψηφιότητας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο κ. Ανδρουλάκης περιέγραψε το κεντρικό διακύβευμα των εσωκομματικών εκλογών σε ένα βίντεο, που ανήρτησε στα social media. Επέλεξε συμβολικά να μαγνητοσκοπηθεί στην τοπική οργάνωση της Αιανής Κοζάνης που ήταν από τις πρώτες οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ το 1974 στον νομό και άνοιξε ξανά τα γραφεία της πριν ένα χρόνο.

“Ήρθα εδώ για να συμβολίσω την απεριόριστη εκτίμηση και τον σεβασμό μου απέναντι στους χιλιάδες απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, που κράτησαν όρθια τη Δημοκρατική Παράταξη τα δύσκολα χρόνια, και να τους ζητήσω να ανανεώσουμε στις 6 και στις 13 Οκτωβρίου τη σχέση εμπιστοσύνης μας. Γιατί μπορούμε μαζί να πάμε ακόμη πιο δυνατά, ακόμη πιο ψηλά” σημειώνει στο μήνυμά του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

“Ήδη έχουμε συλλέξει πολλες χιλιάδες υπογραφές στήριξης από μέλη του ΠΑΣΟΚ, διαδικασία που συνεχίζεται σε συνάρτηση με τις περιοδείες του Χάρη Δούκα. Ο τελικός αριθμός θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες” επισήμαιναν νωρίτερα συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με επιστολή του ο Γιάννης Κανελλάκης αρνήθηκε να καταθέσει τις απαιτούμενες 5.000 υπογραφές, επικαλούμενος ζήτημα προσωπικών δεδομένων και ζητά την έγκριση της υποψηφιότητας του.

Την αίτηση υποψηφιότητάς τους συνοδευόμενη από υπογραφές μελών κατέθεσαν οι:

Ανδρουλάκης Νίκος: 171 υπογραφές μελών ΚΠΕ και 24.810 υπογραφές μελών
.Γερουλάνος Παύλος: 7.962 υπογραφές μελών
Γιαννακοπούλου Νάντια: 8.286 υπογραφές μελών
Διαμαντοπούλου Άννα: 7.000 υπογραφές μελών
Δούκας Χάρης: 100 υπογραφές μελών ΚΠΕ
Κατρίνης Μιχάλης: 14.001 υπογραφές μελών

Η κατάθεση των συνολικά άνω των 62.000 υπογραφών προμηνύει τη μαζική συμμετοχή στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία, που θα ενισχύσει τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην πολιτική ζωή του τόπου.

Πηγή: TheToc, ΑΠΕ-ΜΠΕ

To Top